Wat is intermittent fasting?

Een manier van eten waarbij je alleen eet in een kort tijdsvenster. Tijdens periodes van een energietekort kan dit een manier zijn om minder honger te ervaren en grotere maaltijden te eten binnen een kortere tijd. Dit is echter geen superieure manier van diëten, calorieën en energiebalans blijven altijd leidend. Het kan echter voor sommige mensen een praktische manier zijn om een calorietekort vol te houden. Intermittent fasting wordt vaak ook afgekort met “IF”.

Een voorbeeld van intermittent fasting

Een voorbeeld van intermittent fasting kan zijn dat je al je maaltijden consumeert tussen 12.00 uur en 20.00 uur. De periode daarvoor en daarna eet je helemaal niks. Het kan zijn dat dit als tool wordt ingezet om niet over je dagelijkse caloriebehoefte te eten. Vaak werkt dit omdat je simpelweg minder tijd hebt om voedsel te consumeren en dus makkelijker in een calorietekort kunt hanteren.

Of dit voor jou ook een goede strategie is hangt volledig af van persoonlijke voorkeur en is dus bij iedereen verschillend.


Bekijk ook:

Gepubliceerd: 29/12/2017
Laatst bijgewerkt: 30/12/2017

Auteur: Vincent Huisman

Vanuit passie, ervaring en continue studie ondersteun ik ondernemers in de fitness branche met zakelijke aspecten zoals online marketing en sales. Ik heb een bovengemiddelde interesse in wetenschap, fitness en voeding en ik ben een gecertificeerde Personal Trainer.

Plaats je reactie:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>