fbpx

3 minuten tomatensoep

Als je op mij lijkt, dan ben je het waarschijnlijk met me eens dat de hele dag honger hebben op een dieet k*t is. Zwaar k*t zelfs. Dus, je bent van harte bereid om een klein beetje tijd te investeren om alles wat dragelijker te maken, toch? Ja, dat lees je goed: een klein beetje tijd, geen uren en geen onnodig geteutel in de keuken, want daar hebben we ook geen zin als we toch al chagrijnig zijn.

Als je dit met me deelt, dan ga je dit recept waarschijnlijk enorm waarderen. Alles wat je nodig hebt zijn 3 ingrediënten, een blender of staafmixer en 3 minuten van je tijd.

Het is goedkoop, vullend en het beste aan deze soep is dat je alle ingrediënten heel makkelijk voor langere tijd in een keukenkastje kan bewaren. Zo kun je, waar nodig, een ‘3 minuten tomatensoep’ op het laatste moment op tafel toveren.

Ja, ja ik hoor het al: ‘niet vers’, dus het zal wel minder lekker zijn. Ik heb zelf ontelbaar keren tomatensoep van verse tomaten gemaakt en weet je wat? Deze smaakt net zo goed. Het geheim? Een klein beetje zoetstof.

In feite, als je geen zoetstof gaat gebruiken, sla dit recept dan maar over. Het smaakt niet goed zonder zoetstof. En dat is een belofte.

Ingrediënten

  • 750 g Tomaten in blik (blokjes of heel)
  • 2 Kippenbouillonblokjes
  • Een klein beetje zoetstof *
  • 1 klein glas water ~ 200 ml.

*Wij gebruikten pure sucralose

Instructies

Goed, ik heb je 3 minuten beloofd. Tel je mee?

  1. Voeg alle ingrediënten samen, minus de zoetstof, in een grote hapjespan of soeppan.

Dat is 8 seconden.

  1. Breng het aan de kook. Dat is 1 minuut.
  2. Neem het van het voor af en verplaats het naar een grote schaal/kom. Voeg een klein beetje zoetstof toe (ja, dat is dat gele smerige vlekje) en pureer het. Ga niet gelijk voluit met de zoetstof, voeg eerst een klein beetje toe. Je kunt altijd meer toevoegen. Dat is nog een minuut.
  3. Proef het en voeg meer zoetstof/zout toe naar smaak. 4 seconden. 2 minuten en 12 seconden en je bent klaar.

Macro’s (per batch)

Maakt ongeveer 2 medium-grote borden:

Eiwitten: 8 g
Vetten: 5 g
Koolhydraten: 31 g
Energie: 177 kcal

Eet smakelijk!


Bekijk ook:

Gepubliceerd: 16/01/2018
Laatst bijgewerkt: 06/05/2022

Auteur: Sanne Leenman

Fitness en progressie gaan voor mij verder dan een paar dagen per week in de sportschool. Het is voor mij een levensstijl met de prachtige drijfveer erachter om steeds beter te worden. Mijn kracht ligt in anderen te laten inzien hoe je jouw leven zo kunt inrichten om langdurige progressie te bereiken, zonder dat je daar daar alles voor aan de kant zet.

Plaats je reactie:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>