Coach

Wesley Bosman

“Praktische kennis is top, maar pas als je die kennis ook in theorie begrijpt, kun je levenslang genieten van mooie (fysieke) resultaten. Naast de wetenschap te vertalen naar de praktijk, vind ik het daarom ook gaaf en vooral belangrijk die kennis op de juiste persoonlijke manier te verwoorden.”

Over Wesley Bosman

Ik weet het nog goed, eind zomer 2010 begon ik aan krachttraining met als doel mijn botten te bedekken met spier – toen leek het namelijk net alsof ik zonder spieren was geboren.

Qua uithoudingsvermogen kostte de krachttrainingen mij weinig moeite (altijd op niveau gevoetbalt), maar op gebieden als voeding en spiergroei was dat heel anders.

Om een lang levensverhaal samen te vatten: Ik werd GEK! Er kwam zoveel bij kijken. Ik zag door alle bomen het bos niet meer..
Natuurlijk waren er coaches die ik had kunnen inhuren om mij er doorheen te loodsen, maar dat wilde ik niet. Ik wilde (en wil nog steeds) alles zelf uitzoeken, tot op de bodem. Zodat ik 100% zeker wist dat ik de allerbeste weg nam en ik het zelf tot in de puntjes beheerste.
Misschien perfectionistisch of eigenwijs, maar dat ben ik.

Als ik het - met de ervaringen van toen - nu over zou mogen doen, had ik het 100% anders gedaan. Nog steeds had ik elk detail willen weten, maar dan wel met een coach die mij direct de juiste afslag liet nemen. Iemand die mij de "foute" van de "goede" details hielp onderscheiden. Had me een hoop tijd, geld en moeite gescheeld.

Met mijn academische achtergrond als Bewegingswetenschapper is mijn missie bij Bell Coaching dan ook zowel sporters als niet-sporters te helpen hun fysieke doelen te bereiken én mentale obstakels daarbij te overwinnen. Waarbij ik de laatste wetenschappelijke inzichten op de meest simpele manier vertaal naar de praktijk, zodat een traject levenslang profijt oplevert.

Sport-specifieke krachttraining

Het is fascinerend om te zien wat voor groot effect een extra stukje spierkracht kan hebben op jouw sportprestatie. Hoewel die aanpassingen vaak overdreven moeilijk gemaakt worden, is het vaak de eenvoud die het zo effectief kan maken voor jou.

Ik vind het gaaf om samen met jou de uitdaging aan te gaan jouw sportprestatie door het dak te zien gaan met behulp van sport-specifieke krachttrainingen. Samen jouw situatie en complexe prestatie vraag analyseren en uit te werken in “simpele” aanpassingen in jouw trainingen en voeding heeft.

Kies Wesley als je coach

Lichaamscompositie verbeteren

Geweldig om te zien hoe een menselijk lichaam kan veranderen.. Vreselijk om te zien dat er zoveel shit aan informatie te vinden is, dat hele relaties met voeding, training en je eigen lichaam kan verpesten.

Ik wil je helpen met het bereiken van jouw droomfysiek en/of jouw genetische potentie uitspelen, maar daarnaast je ook een stukje kennis meegeven en je eigen toolbox vergroten. 

Zodat je met die grotere toolbox 1) op de lange termijn het resultaat zelf kunt vasthouden en 2) een gezonde relatie met zowel je eigen lichaam als training en voeding onderhoud.

"


Wesley is begripvol, eerlijk en ook zeker niet bang om opbouwende kritiek te geven. Ik heb dat als heel prettig ervaren. Hij heeft veel mensenkennis waardoor hij bij mij de constant de juiste aanpak wist toe te passen.


NATHALIE MARINUS

"


Ik heb Wesley benaderd omdat ik gericht wilde trainen in de aanloop naar de start van het nieuwe voetbalseizoen. Ik wilde mijn lichaam verbeteren om sterker aan het nieuwe seizoen te beginnen en daar verder op te bouwen.
In een korte periode heb ik mijn streefgewicht bereikt vooral een stukje bewustwording. Daarnaast merk ik, door de andere focus op mijn voeding, dat de bezoeken aan de sportschool zijn vruchten afwerpen.

Wesley is een topper die altijd voor me klaar stond en voor elke vraag uitgebreid de tijd neemt.


RONALD OUWENS

"


Ik heb Wesley ervaren als een fijne en eerlijke vent. Geeft niet zomaar een doorsnee antwoord op je vragen maar legt je alles uit in gewone simpele taal.


WILMA 'T HOOFT

Kies Wesley als je coach

>