fbpx

Coach

Wesley Bosman

“Praktische kennis is top, maar pas als je die kennis ook in theorie begrijpt, kun je levenslang genieten van mooie (fysieke) resultaten. Naast de wetenschap te vertalen naar de praktijk, vind ik het daarom ook gaaf en vooral belangrijk die kennis op de juiste persoonlijke manier te verwoorden.”

Over Wesley Bosman

Ik weet het nog goed, eind zomer 2010 begon ik aan krachttraining met als doel mijn botten te bedekken met spier – toen leek het namelijk net alsof ik zonder spieren was geboren.

Qua uithoudingsvermogen kostte de krachttrainingen mij weinig moeite (altijd op niveau gevoetbalt), maar op gebieden als voeding en spiergroei was dat heel anders.

Om een lang levensverhaal samen te vatten: Ik werd GEK! Er kwam zoveel bij kijken. Ik zag door alle bomen het bos niet meer..
Natuurlijk waren er coaches die ik had kunnen inhuren om mij er doorheen te loodsen, maar dat wilde ik niet. Ik wilde (en wil nog steeds) alles zelf uitzoeken, tot op de bodem. Zodat ik 100% zeker wist dat ik de allerbeste weg nam en ik het zelf tot in de puntjes beheerste.
Misschien perfectionistisch of eigenwijs, maar dat ben ik.

Als ik het - met de ervaringen van toen - nu over zou mogen doen, had ik het 100% anders gedaan. Nog steeds had ik elk detail willen weten, maar dan wel met een coach die mij direct de juiste afslag liet nemen. Iemand die mij de "foute" van de "goede" details hielp onderscheiden. Had me een hoop tijd, geld en moeite gescheeld.

Met mijn academische achtergrond als Bewegingswetenschapper is mijn missie bij Bell Coaching dan ook zowel sporters als niet-sporters te helpen hun fysieke doelen te bereiken én mentale obstakels daarbij te overwinnen. Waarbij ik de laatste wetenschappelijke inzichten op de meest simpele manier vertaal naar de praktijk, zodat een traject levenslang profijt oplevert.

Sport-specifieke krachttraining

Het is fascinerend om te zien wat voor groot effect een extra stukje spierkracht kan hebben op jouw sportprestatie. Hoewel die aanpassingen vaak overdreven moeilijk gemaakt worden, is het vaak de eenvoud die het zo effectief kan maken voor jou.

Ik vind het gaaf om samen met jou de uitdaging aan te gaan jouw sportprestatie door het dak te zien gaan met behulp van sport-specifieke krachttrainingen. Samen jouw situatie en complexe prestatie vraag analyseren en uit te werken in “simpele” aanpassingen in jouw trainingen en voeding heeft.

Kies Wesley als je coach

Lichaamscompositie verbeteren

Geweldig om te zien hoe een menselijk lichaam kan veranderen.. Vreselijk om te zien dat er zoveel shit aan informatie te vinden is, dat hele relaties met voeding, training en je eigen lichaam kan verpesten.

Ik wil je helpen met het bereiken van jouw droomfysiek en/of jouw genetische potentie uitspelen, maar daarnaast je ook een stukje kennis meegeven en je eigen toolbox vergroten. 

Zodat je met die grotere toolbox 1) op de lange termijn het resultaat zelf kunt vasthouden en 2) een gezonde relatie met zowel je eigen lichaam als training en voeding onderhoud.

"


Dit heb ik gevonden bij Wesley. Hij nam me back to basics, wat niet altijd aangenaam is als fervent sporter, maar wat broodnodig was om me op het juiste pad te krijgen.

Daar ben ik nu na een jaar samenwerken op beland dankzij vlotte communicatie, wekelijkse updates en bakken aan kennis van Wesley. Ik heb eindelijk controle over mijn prestaties op het veld én in de gym. En als bonus leerde ik een coole kikker kennen die me zeker in de toekomst nog van waarde zal zijn. Vielen dank Wesley!


Sander

"


Bell coaching heeft mij nog veel meer opgeleverd dan dat ik vooraf had kunnen bedenken en dat maakt Bell zo ontzettend waardevol. Dit heb ik bekroond met een toffe fotoshoot, wat meer voelt als een medaille, omdat het proces waar ik zoveel van geleerd heb al mijn doelen overstijgt.

Ik denk dat iedereen baat zou hebben bij een goede coach die naar je luistert en je op weg helpt met al je vraagstukken. Voor Wesley is niks gek en hij helpt je met al je twijfels en (mentale) obstakels. Hij luistert goed en helpt je op een manier waar JIJ wat aan hebt. Wesley en ik zijn nu bijna twee jaar verder en ik durf wel te zeggen dat hij veel meer is dan alleen een coach omdat we een mooie band hebben gekregen wat onwijs mooi en leuk is.


Roos

"


Helaas heb ik een flinke blessure opgelopen 2 weken voordat ik zou starten, mijn hamstring was zo goed als helemaal afgescheurd… ik baalde flink en wou gelijk alles al opgeven, maar Wesley belde me op en motiveerde mij weer om door te pakken en dat was gelukkig de juiste en enige beslissing!

Samen met Wesley en de fysio keihard gewerkt aan mijn herstel om volgend seizoen weer te kunnen knallen met honkbal!

Het herstel ging langzaam, maar het werd supergoed begeleid, voordat ik het wist, kon ik weer lopen en voorzichtig weer wat beenoefeningen doen en vanaf dat moment is het als een raket gegaan.

Nu 50 weken verder voel ik me beter dan ooit, kan ik weer volop mijn sport beoefenen en is er ook nog -24 KG af.
Ik ben dan ook lang nog niet klaar met Wesley en hij stiekem ook niet met mij (hoop ik) 😁.


Johan

Kies Wesley als je coach

>