fbpx
  • Home
  • >
  • Blog
  • >
  • Podcast: Het eerlijke verhaal over wedstrijdbodybuilding

Podcast: Het eerlijke verhaal over wedstrijdbodybuilding

Bodybuilding is een sport die voor veel mensen als extreem wordt bestempeld. Zo groot, zo gespierd en zo droog mogelijk dit gecombineerd met hele extreme vormen van diëten die slecht zijn voor ons lichaam. Dat allemaal enkel voor dat perfecte plaatje.

Daarnaast heeft de KRO NCRV in 2019 een documentaire gemaakt genaamd ‘Fitgirl’ dat stigmatiseert met een beeld van uithongeren, negatief zelfbeeld en de focus op het perfecte plaatje.

Richard Bell is in Nederland een autoriteit op het gebied van wedstrijd bodybuilding. Met zijn onderneming ‘Bell Coaching’ coacht hij meerdere atleten op het hoogste niveau en hij is zelf enorm liefhebber van de sport. Ik ga met hem in gesprek over wat de sport nu echt inhoud.

We bespreken onder andere wat de drijfveren zijn van een wedstrijd bodybuilder, welke verschillen er zijn tussen gewoon bodybuilden en het trainen richting een wedstrijd en we maken het praktisch door het hele proces te bespreken met alles wat erbij komt kijken.

Richard houdt zich niet in en vertelt het hele verhaal van het extreme diëten tot aan het gebruik van PED’s en de druk die erbij komt kijken richting je omgeving. Hij houdt van de sport en is er oprecht van overtuigd dat het je veel moois kan brengen, maar dan moet je het wel met de juiste mindset en overtuiging doen.

Hij wil een tegengeluid laten horen. Een betere en eerlijkere documentaire dan het eenzijdige beeld van ‘Fitgirl’. Hij is bereid te investeren, maar zoekt hulp in zijn zoektocht naar een manier op het hele verhaal te vertellen.


Bekijk ook:

Gepubliceerd: 04/07/2021
Laatst bijgewerkt: 04/04/2024

Auteur: Richard Bell

Eigenaar Bell Coaching. Ik coach zowel nationaal als internationaal cliënten met maar 1 doel: maximaal resultaat, waarbij jij ook alle tools aanleert om dit levenslang vol te houden.

Mijn kracht ligt in het combineren van optimale progressie met intensieve mentale coaching, om jou in elk aspect van je leven te ontwikkelen. Daarnaast verzorg ik zowel nationaal als internationaal opleidingen voor professionals, seminars en clinics.

Plaats je reactie:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>