fbpx

Bikini Fitness: Een klasse binnen de bodybuilding. Bikini fitness is een vrij toegankelijke klasse waarin vrouwen in bikini en hakken het podium betreden. Je wordt ingedeeld volgens lengte zodat je altijd naast vrouwen staat die ongeveer even lang zijn.

Ook is er een junioren klasse voor vrouwen tot en met 23 jaar en een bikini fitness masters klasse voor vrouwen boven de 35 jaar. Zij worden vervolgens door een jury beoordeeld op symmetrie, spiermassa, algehele uitstraling, lichaamsvet en huidskleur qua tanning.

Bikini Fitness poseerlessen

Op het podium moeten de deelnemers 4 quarter turns doen om hun fysiek aan de jury te tonen. Dit noem je poseren en maakt een groot gedeelte uit van je uiteindelijke plaatsing. De eerste 5 dames komen in de first callout en dit betekent over het algemeen dat je in de top 5 van je klasse zit.

Er zit strenge regulatie aan de bikini die je aan mag en aan de hakken die je moet dragen. Niet voldoen aan deze regels leidt tot puntenaftrek.

Meer weten over een Bikini Wedstrijd? Is het wel iets voor jou? Wat komt erbij kijken? Bekijk dan ons artikel “Een ‘Fitness’ wedstrijd: fun of funest?”.


Bekijk ook:

Gepubliceerd: 30/12/2017
Laatst bijgewerkt: 12/03/2021

Auteur: Vincent Huisman

Vanuit passie, ervaring en continue studie ondersteun ik ondernemers in de fitness branche met zakelijke aspecten zoals online marketing en sales. Ik heb een bovengemiddelde interesse in wetenschap, fitness en voeding en ik ben een gecertificeerde Personal Trainer.

Plaats je reactie:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>