fbpx

Drop sets: Stel je doet een oefening tot falen, dus tot je geen enkele herhaling meer kunt doen. Vervolgens verlaag je het gewicht en doe je meteen nog een set tot falen. Vervolgens verlaag je daarna nogmaals het gewicht en doe je weer een set tot falen. Je rust dus niet tussen de sets door. Dit is wat we noemen een drop set.

Hier volgt een voorbeeld ter verduidelijking. Stel je doet een dumbell curl. Je doet 4 setjes

Setje 1: 30 kilo en herhalingen tot falen
Setje 2: 25 kilo en herhalingen tot falen
Setje 3: 20 kilo en herhalingen tot falen.

Is een dropset een fenomeen wat je in elke training moet toepassen? Nee zeker niet. Het is een tool die te gebruiken is om je volume te verhogen, maar absoluut niet nodig. Zeker in een high frequency trainingsschema wil je niet tot falen gaan en is een dropset dus vrijwel altijd overbodig. Daarnaast worden dropsets vaak gebruikt in de praktijk op kleinere spiergroepen als biceps of triceps en deze hebben over het algemeen niet veel volume nodig.

Lees hier uitgebreid over dropsets.


Bekijk ook:

Gepubliceerd: 30/12/2017
Laatst bijgewerkt: 18/07/2022

Auteur: Vincent Huisman

Vanuit passie, ervaring en continue studie ondersteun ik ondernemers in de fitness branche met zakelijke aspecten zoals online marketing en sales. Ik heb een bovengemiddelde interesse in wetenschap, fitness en voeding en ik ben een gecertificeerde Personal Trainer.

Plaats je reactie:

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    >