fbpx

Wat zijn leefstijlfactoren?

Onder leefstijlfactoren verstaan we elementen die van invloed zijn op vooral je fysieke kwaliteit van leven.

Denk hierbij aan:

Een vast ritme is hier ook en onderdeel van. Vaste eetmomenten en een vast slaapritme bijvoorbeeld. Dit bevordert je circadiaans ritme.

Ook roken, drinken en drugsgebruik vallen onder leefstijlfactoren.

Bovenstaande elementen zijn van ontzettend grote invloed op je belastbaarheid. Bijvoorbeeld hoeveel je fysiek en mentaal kunt presteren en hoe goed je kunt herstellen van je training. Slaap en stress zijn ook van grote invloed op honger en verzadiging, dus hangen heel erg samen met het aspect ‘voeding’. Daarnaast leefstijlfactoren van grote invloed op diverse gezondheidsparameters, zoals bepaalde bloedwaarden, bloeddruk, vetpercentage etc. Ze kunnen zelfs bij chronische pijnklachten een grote rol spelen.

Bekijk onze liffestyle artikelen om meer te leren over leefstijlfactoren en mentale aspecten, zoals mindset, en hoe je deze leefstijlfactoren kunt verbeteren om je te helpen meer resultaat te krijgen.


Bekijk ook:

Gepubliceerd: 29/11/2019
Laatst bijgewerkt: 06/05/2022

Auteur: Krullaine Berkenveld, BSc

Voorheen moleculair biologisch analist, tegenwoordig gecertificeerd online coach & personal trainer. Ik wil mijn kennis en liefde voor dit vak gebruiken om jou de weg te wijzen naar de juiste en goed onderbouwde informatie over training, voeding en leefstijl.

Plaats je reactie:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>