fbpx

Wat is een Paired Set?

Paired sets: Simpel gezegd: een circuit van 2 of meer oefeningen, met daarbij voldoende rust om optimaal te presteren. In essentie lijken ze eigenlijk dus op supersets of giant sets maar het grote verschil is echter dat je bewust niet een korte rust periode in last (tenzij dit een specifiek doel heeft: supersets kunnen nog steeds gedaan worden voor bijvoorbeeld licht isolatiewerk).

Ook is het gebruikelijk om verschillende spiergroepen te trainen met een paired set: bv. een bovenlichaam oefening + onderlichaam oefening (squat + chin-up) of een agonist/antagonist oefening (bv. flyes + pull-up voor borst en lats, of leg extension + leg curls voor quadriceps en hamstrings). Een bijkomend voordeel is dat antagonistische supersets een voordeel qua prestatie kunnen hebben. Zo kan het oprekken van je borst positieve effecten hebben op de prestatie van rows naderhand. Een ander voorbeeld is leg extensions voor leg curls.

Voorbeeld van een paired set: bench press > rust voor 1-2 minuten > romanian deadlift > rust voor 1-2 minuten > terug naar bench press > rust voor 1-2 minuten > etc, totdat je het totaal aantal voorgeschreven setjes hebt afgerond. Lees ons complete artikel als je meer wilt weten over paired sets.


Bekijk ook:

Gepubliceerd: 30/12/2017
Laatst bijgewerkt: 30/12/2017

Auteur: Vincent Huisman

Vanuit passie, ervaring en continue studie ondersteun ik ondernemers in de fitness branche met zakelijke aspecten zoals online marketing en sales. Ik heb een bovengemiddelde interesse in wetenschap, fitness en voeding en ik ben een gecertificeerde Personal Trainer.

Plaats je reactie:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>