fbpx

Wat is Occlusion Training?

Occlusion training: Ook wel bloodflow restriction training of kaatsu training genoemd. Het is simpelweg het afknellen van je ledematen tijdens een oefening. het is een manier van trainen met lichte belasting, waarbij je de bloedsomloop afknelt. Je zondert een spier af met een knelband of ander elastisch materiaal, zoals knee wraps, voordat je met een licht gewicht de spier gaat trainen.

Dit zorgt ervoor dat de afvoer van bloed uit de spieren door de aderen, wordt belemmert. Als gevolg hiervan ontstaat er een ophoping van zuurstofarm bloed (wat je ervaart als ‘de pomp’) en afvalstoffen in het bloed, zoals lactaat. Dit ervaar je als flinke verzuring, ofwel het ‘brandende gevoel’ tijdens de training. Als compensatiemechanisme hiervoor wordt de activatie van motoreenheden groter, met name die van de fast twitch spiervezels.

Als je wil weten hoe je dit kunt toepassen in je training en hoe strak je iets moet afbinden lees dan ons artikel over Kaatsu Training. Voordat je Kaatsu gaat uitproberen is het zeker verstandig om je er meer in te verdiepen.


Bekijk ook:

Gepubliceerd: 30/12/2017
Laatst bijgewerkt: 30/12/2017

Auteur: Vincent Huisman

Vanuit passie, ervaring en continue studie ondersteun ik ondernemers in de fitness branche met zakelijke aspecten zoals online marketing en sales. Ik heb een bovengemiddelde interesse in wetenschap, fitness en voeding en ik ben een gecertificeerde Personal Trainer.

Plaats je reactie:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>