fbpx

Maya choco truffels

Truffels: mijn liefde voor deze snack gaat diep, heel diep. Ik ben daarom ook blij dat kerst er weer aankomt, want dat betekent dat het ‘truffelseizoen’ weer geopend is!

Om deze Maya versie te maken heb je enkel een paar ingrediënten en een paar minuten van je tijd nodig. Het cocao poeder gecombineerd met de aromatische kruiden zorgen voor de diepe, volle smaak.

Je kunt deze truffels heel makkelijk van tevoren maken en een paar dagen in de koelkast bewaren. Perfect als snack bij je favoriete film, als chocolade toetje, of als excuus om altijd even te genieten.

Ingrediënten

Met dit recept maak je ongeveer 11 truffels. Om ze ‘bitterzoet’ te maken, kun je een eetlepel zoetstof en cocoa poeder mengen en de truffels door dit mengsel rollen, voordat je ze in de koelkast plaatst. Persoonlijk vind ik ze lekkerder zonder coating.

 • 75 g – (geraspte) Amandelen
 • 2 eetlepels Cocoa, poeder, ongezoet (+1 eetlepel voor de coating, optioneel)
 • 75 g – Dadels, zonder pit
 • 1 eetlepel (filter/instant) Koffie
 • ¼ – ½ theelepel Kaneel
 • 1/8 theelepel  Cayenne peper
 • 4 -5 eetlepels Zoetstof, Splenda (+1 eetlepel voor de coating, optioneel)

Instructies 

 1. Laat de dadels voor 10-15 minuten in een bakje met water weken.
 2. Plaats de amandelen in een keukenmachine en laat deze malen totdat de amandelen heel fijn zijn, haast de consitentie van amandelmeel. Laat het niet te lang draaien, want dan wordt het amandelboter.
 3. Combineer de gemalen amandelen, cocao poeder, koffie en de kruiden in een kom.
 4. Laat de dadels uitlekken en plaats ze in de keukenmachine. Laat de keukenmachine draaien totdat de dadels een pasta vormen.
 5. Voeg de dadelpasta bij de rest van de ingrediënten en mix het geheel goed (met de hand). Voeg zoetstof toe, hoeveel je nodig hebt hangt af van persoonlijke voorkeur. Voeg een klein beetje toe, proef het mengsel en voeg meer toe naar smaak.
 6. Maak je handen nat (dit zorgt ervoor dat het mengsel niet teveel plakt) en maak gelijke, ronde balletjes.
 7. Rol ze door het mengsel van zoetstof en cocao poeder (optioneel) en verplaats ze naar de koelkast. Je kunt ze koud uit de koelkast of op kamertemperatuur eten.

maya choco truffels

 Macro’s (11 stuks, met coating)

Voor de gehele batch:

Eiwitten: 18 gram
Koolhydraten: 60 gram
Vetten: 38 gram
Energie: 654 kcal

Per stuk:

Eiwitten: 1,5 gram
Koolhydraten: 5,5 gram
Vetten: 3,5 gram
Energie: 60 kcal


Bekijk ook:

Gepubliceerd: 18/12/2017
Laatst bijgewerkt: 06/05/2022

Auteur: Sanne Leenman

Fitness en progressie gaan voor mij verder dan een paar dagen per week in de sportschool. Het is voor mij een levensstijl met de prachtige drijfveer erachter om steeds beter te worden. Mijn kracht ligt in anderen te laten inzien hoe je jouw leven zo kunt inrichten om langdurige progressie te bereiken, zonder dat je daar daar alles voor aan de kant zet.

Plaats je reactie:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>