fbpx
koolhydraatvrije risotto

Koolhydraatarme ‘risotto’

Bloemkool op een caloriearme dag is awesome! Vol met nutriënten en laag in calorieën. Omdat bloemkool van zichzelf niet zoveel smaak heeft, is dat in dit geval juist positief. Je kunt er namelijk heel makkelijk met een smaakvolle saus iets lekkers van maken. Een ander manier om bloemkool te gebruiken is om  ‘structuur’ aan jouw maaltijden te geven, zoals bij deze ‘risotto’.

Om super snel klaar te zijn, koop je  kant-en-klare bloemkoolrijst. Deze is hier te koop.

Heb je dat niet? Rasp de bloemkool: gebruik het liefst een blender om de bloemkool te malen tot  het een ‘korrelige’ structuur heeft, maar niet compleet fijngemalen is. Zie hier hoe je dat makkelijk doet.

Ingrediënten (1 portie)

 • 200 g bloemkoolrijst
 • 4 el (20 g) Rode pesto
 • 100 g Kipfilet*
 • 1-2 Knoflookteentjes
 • 45 g Grana Padano Kaas
 • Zout en peper, naar smaak

*om dit vegetarisch te maken kun je simpelweg de kip eruit laten en meer kaas toevoegen.

koolhydraatvrije risotto

Instructies

 1. Snijd de kipfilet in blokjes en bak deze voor 3-5 minuten, totdat ze gaar zijn.  
 2. Maak de risotto: Verhit een koekenpan laag vuur, voeg de gemalen bloemkool toe. Voeg de pesto toe en het (fijngemalen) teentje knoflook toe. Roerbak het geheel voorzichtig voor 2-3 min op medium-laag vuur, zorg dat de bloemkool niet teveel water verliest. Meng alles voorzichtig door elkaar en laat het warm worden.
 3. Voeg op het laatst de kaas toe.
 4. Serveer warm. 

Macro’s (per portie) 

Eiwitten: 40 g
Vetten: 19 g
Koolhydraten: 12 g* (*Netto: 7 g)
Energie: 398 kcal


Bekijk ook:

Gepubliceerd: 05/04/2018
Laatst bijgewerkt: 06/05/2022

Auteur: Sanne Leenman

Fitness en progressie gaan voor mij verder dan een paar dagen per week in de sportschool. Het is voor mij een levensstijl met de prachtige drijfveer erachter om steeds beter te worden. Mijn kracht ligt in anderen te laten inzien hoe je jouw leven zo kunt inrichten om langdurige progressie te bereiken, zonder dat je daar daar alles voor aan de kant zet.

Plaats je reactie:

 • Zojuist dit recept gemaakt voor dit weekeind. Het ruikt al heel lekker in de keuken en bij het proeven smaakte het heerlijk. Die rode pesto voegt zeker heel veel smaak toe.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >