fbpx
truffels

Oriental bulk truffels

In de receptencategorie van ‘calorierijke, gezonde snacks’, zijn deze truffels koning. De totale bereidingstijd is minder dan 10 minuten en je kan enorme hoeveelheden maken, die je makkelijk in de vriezer kan opslaan. Als jouw idee van bulken is om jezelf ziek te eten van rijst, zullen deze zoete exotische ballen je laten zien dat bulken fantastisch kan en zou moeten zijn!

Tip: met vrijwel precies 100 calorieën per truffel, zijn deze truffels erg makkelijk te doseren binnen je macro’s. Dus haal niet meer uit de vriezer dan je nodig hebt: het zal een Spartaanse wilskracht vergen om deze anders niet allemaal direct op te eten.

Daarnaast bieden de truffels nog eens flink wat voordelen voor je gezondheid!

truffels

Ingrediënten (per truffel)

  • 60 gram geraspte kokos
  • 90 gram gedroogde dadels
  • 3 eetlepels (63 gram) honing
  • 60 gram cashew noten

Instructies

  1. Plaats de dadels, cashewnoten, honing en 45 gram kokos in een food processor, of blender. Maal alles tot kleine stukjes.
  2. Plaats 3 eetlepels (15 gr) geraspte kokos op een plaat en maak je handen lichtelijk nat. Dit voorkomt dat het mengsel aan je handen blijft kleven.
  3. Maak kleine, gelijke balletjes (ongeveer 2,5cm in diameter) en rol ze in de kokos op de plaat.
  4. Afhankelijk van wanneer je ze wilt eten, heb je nu meerdere opties. Kan je niet wachten? Dan kun je ze direct opeten. Maar ze zijn veel lekkerder als je ze eerst 20 minuten in de vriezer plaatst. De honing zal namelijk een fantastische zachte-crunchy textuur aan het gehele geven. Na 20 minuten in de vriezer, zijn ze klaar om op te eten! Je kan de truffels ook ruwweg een week veilig in de koelkast bewaren, zonder dat ze bederven. Langer dan dat en je kunt ze beter in de vriezer bewaren. Mocht je ze uit de vriezer willen eten, dan zal je ze eerst even moeten laten ontdooien.

Macro’s (per truffel)

Eiwitten: 1 gram
Koolhydraten: 14 gram
Vetten: 6 gram
Energie: 114 kcal


Bekijk ook:

Gepubliceerd: 21/12/2017
Laatst bijgewerkt: 06/05/2022

Auteur: Richard Bell

Eigenaar Bell Coaching. Ik coach zowel nationaal als internationaal cliënten met maar 1 doel: maximaal resultaat, waarbij jij ook alle tools aanleert om dit levenslang vol te houden.

Mijn kracht ligt in het combineren van optimale progressie met intensieve mentale coaching, om jou in elk aspect van je leven te ontwikkelen. Daarnaast verzorg ik zowel nationaal als internationaal opleidingen voor professionals, seminars en clinics.

Plaats je reactie:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>