Floor

Ik volgde Bell Coaching al langere tijd op sociale media en had het voornemen om coaching bij hen te starten. Ik twijfelde steeds wanneer het juiste moment was om te starten met de coaching, omdat ik last had van (chronische) lage rugpijn en hierdoor vaak belemmerd was tijdens de training. Mijn doel is om zo gespierd en sterk mogelijk te worden en ik dacht dat het niet handig zou zijn om met de coaching te beginnen, wanneer ik de rugpijn nog niet onder controle had.

Tijdens het intakegesprek vertelde Carlo mij dat hij ervaring heeft met chronische pijnklachten en dat hij mij daar dus heel goed mee zou kunnen helpen. Het was dus juist een heel goed idee om met de coaching te starten (ik had het achteraf gezien al veel eerder moeten doen).

Carlo heeft toen voor mij een schema opgesteld met oefeningen die zo goed mogelijk zijn voor spiergroei én zo min mogelijk belastend zijn voor mijn onderrug. Daarnaast zou ik eerst nog wat droger gaan worden, zodat ik vervolgens de ruimte zou hebben om een lange bulk in te gaan.

Aan het begin van de coaching werd al gauw duidelijk dat stress bij mij een grote rol speelde in de rugpijn. Al gauw gingen we over naar belafspraken in plaats van de opgenomen video’s en heb ik samen met Carlo de dingen aangepakt die mij stress opleverden. Carlo leerde mij ook om anders om te gaan met de momenten waarop ik rugpijn had, waardoor ik mij er minder druk om maakte en er ook weer sneller vanaf was. Daarbij heb ik heel veel geleerd over ademhalen en bracen tijdens het trainen, dat is echt niet zo simpel als het lijkt haha!

Waarvan ik nooit had durven dromen is waarheid geworden: ik kan pijnvrij sporten! Ik kan mij niet meer herinneren wanneer de laatste keer was dat ik door mijn rug ben gegaan. Waar ik eerder al pijn had met 20 kg deadliften, doe ik het nu voor 3×12 met ruim 70 kg. Daarnaast doe ik chin ups met 9 kg extra en train ik voor een one arm pushup.

Naast dat ik dus gewoon geen last meer heb van mijn rug, ben ik ook nog eens in korte tijd echt flink sterker en gespierder geworden. Ook op mentaal vlak ben ik een stuk sterker geworden en heb ik veel meer zelfvertrouwen gekregen. Carlo heeft de beste dingen in mij naar boven weten te brengen.

Ik vind het zelf echt enorm cool om te zien hoeveel ik al ben veranderd tot nu toe en kijk uit naar wat ik over een paar maanden weer bereikt heb met Carlo! Ik zou iedereen aanraden om coaching te nemen bij Bell Coaching, het is het echt meer dan 100% procent waard, welke doelen je ook hebt.

Op naar de one arm pushup! 

Meer weten over onze online coaching? Klik dan hier.

Online Coaching

Behaal je fysieke en mentale doelen met behulp van wetenschappelijk onderbouwde methodes die afgestemd worden op jouw leven.

Carlo Kapojos

Over de Coach

Mijn doel is om fitness zo simpel mogelijk voor je te maken, zodat het je dagelijks leven ondersteunt en niet in de weg staat. Daarvoor baseer ik mijn aanpak altijd op wetenschap, praktijkervaring en wat uiteindelijk het beste werkt voor jou als persoon.

Bekijk meer resultaten

>