fbpx

Jeroen

Ik heb de laatste jaren ondervonden dat het hebben van veel theoretische kennis over krachttraining, nog niet betekent dat resultaat automatisch volgt. Vanwege de hieruit volgende frustratie, heb ik de hulp van Bell Coaching ingeschakeld.

Ten eerste omdat Bell Coaching altijd één van de bronnen is geweest voor leerstof over de evidence-based practice zijde van de sport, en ten tweede omdat individualisatie hoog in het vaandel staat. Ik hoopte bij Bell Coaching niet een coach met eenrichtingscommunicatie te treffen, maar een sparringpartner met (praktijk)kennis, kunde en ervaring, die me praktische handvatten kan geven richting duurzame progressie.

Dit is meer dan gelukt, waardoor wat begon als “gewoon even proberen”, is geëindigd in bijna een jaar lang traject wat ik nog lang niet wil stoppen.

Zonder de hulp van Coach Berend zou ik nog steeds met spinnende wielen bij de startlijn staan, zonder daadwerkelijk meters te maken. Ik ben groter en sterker geworden, maar ik hecht de meeste waarde aan het feit dat ik nu in een proces van duurzame progressie zit. Waar ikzelf altijd op zoek was naar ‘iets’ optimaals, heeft Berend mij doen inzien dat optimalisatie slechts relatief is. Samen hebben we gewerkt aan optimalisatie door middel van  ‘individualisatie’, waardoor mijn inspanningen ook daadwerkelijk beloond worden met resultaat.

Berend heeft zowel veel theoretische als praktische kennis, praat in veel gevallen vanuit zijn eigen ervaringen, neemt de tijd voor je, staat open voor ideeën, hecht waarde aan leefstijlfactoren, heeft oog voor het mentale aspect, en weet de hoofzaken van de bijzaken te scheiden. Dit allen maakt hem een goede coach, sparringpartner en buddy voor al je vragen, opmerkingen, nieuwsgierigheden, en ups & downs.

Ondanks dat de gehele coaching zich online afspeelt, heb ik niet het idee dat dit mijn coachingstraject belemmert. Berend schaaft mijn uitvoeringstechniek bij door middel van (reactie)video’s, en zonder fysieke sessies weet Berend altijd perfect balans te vinden tussen mijn doelen, mijn pijntjes/blessures, en pre-habilitatie. Door middel van kleine tweaks houdt Berend de trainingen leuk, zonder de effectiviteit te verliezen.

De online check-in is dan ook echt een moment waar ik wekelijks naar uitkijk. Tot de volgende, Berend!

Meer weten over onze online coaching. Klik dan hier.

Berend Aaftink

Over de Coach

Naast kennis overdracht en dus het waarom je bepaalde dingen moet doen, vind ik het bij coaching enorm belangrijk dat er mentale ondersteuning is tijdens de ups en downs die horen bij verandering van fysiek en levensstijl

Bekijk meer resultaten

>