fbpx

Joep

Ik ben altijd al erg benieuwd geweest in wat online coaching voor mij zou kunnen betekenen. Toch heb ik een tijd gewacht met de proef op de som te nemen.

Ik zoek graag zelf dingen uit, vind het fijn om zelf dingen te plannen qua voeding, training etc. Maar toen ik met rugby mijn zoveelste blessure opliep, besloot ik me alleen nog te focussen op krachtsport. Wat kan ik bereiken met krachtsport als mijn belasting en herstel waarschijnlijk een stuk optimaler gaan verlopen.

En wat voor verschil maakt het als iemand meedenkt die specialist is op het gebied van voeding en krachtsport vergeleken met iemand die dit hobbymatig doet.

Om deze nieuwe fase goed te starten heb ik voor Bell Coaching gekozen. Via podcasts, website en social media heb ik in het verleden al veel waardevolle informatie tot mij genomen. Het gevoel dat ik daardoor heb gekregen over Bell Coaching was voor mij genoeg om niet verder te zoeken.

Het woord samenwerking klonk voor mij altijd erg zweverig bij online coaching.  De een geeft de opdracht, de ander voert het uit toch? Maar het is veel meer dan dat. Toen Berend mijn coach werd hebben we vanaf het begin duidelijke verwachtingen uitgesproken. Vervolgens is het continu elkaar van informatie voorzien om resultaat te blijven boeken. Voor het bijsturen houd ik o.a. logs bij van trainingen en herstel.  Op basis daarvan stuurt Berend bij.

Doordat Berend er is word ik volledig ontzorgt in het plannen van mijn trainingen, maar ook het aanpassen van mijn voedingstargets. Daarnaast is het erg waardevol dat er iemand objectief kan bijsturen als dat nodig is. Niet alleen in de trainingen in het algemeen, maar ook ik het geven van feedback op specifieke oefeningen die je filmt. Bovendien is het erg fijn dat vragen die ik normaal zou hebben over oefeningen, lichaamsveranderingen etc. direct aan een expert kan stellen.

Helaas sloten de gyms al in de eerste maand van mijn begeleiding. Ondanks dat ben ik de afgelopen maanden uitgedaagd in thuistrainingen, volledig hersteld van een blessure en ongeveer tien kilo kwijtgeraakt. Omdat je tijdens het coachingstraject verantwoording aflegt naar elkaar heb ik zeker meer uit de afgelopen tijd gehaald dan anders het geval was geweest. Ik merk dat ik nu echt wel een lichte voorsprong heb in de gym, doordat we constant bezig zijn gebleven. Tijdens het afgelopen traject heb ik waardevolle kennis op gedaan.

We gaan nu bouwen aan een nog sterker en gezonder lichaam. En dat zie ik met deze begeleiding zeker positief tegemoet.

Meer weten over onze online coaching? Klik hier

Berend Aaftink

Over de Coach

Naast kennis overdracht en dus het waarom je bepaalde dingen moet doen, vind ik het bij coaching enorm belangrijk dat er mentale ondersteuning is tijdens de ups en downs die horen bij verandering van fysiek en levensstijl

Bekijk meer resultaten

>