fbpx

Merit

Tijdens de FIT Fair een aantal jaren geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met Bell Coaching. Sindsdien volg ik ze op social en waardeer de enorme bak aan kennis en ervaring die zij over hun volgers uitstorten.

Op mijn wensenlijstje stond toen ook om ooit de Henselmans PT opleiding te doen. Daar ben ik uiteindelijk september vorig jaar (2022) mee begonnen. Vrijwel gelijktijdig heb ik me toen ook aangemeld bij Bell Coaching voor een online coachingstraject om het theoretische uit de opleiding zelf ook direct in de praktijk te brengen. Ik kwam op mijn eigen verzoek in de coaching bij Laura en ik ben superblij met haar. Laura is een fantastische coach en sparringpartner. Wekelijks heb ik met haar de coachcalls waarin we uitgebreid training, voeding, slaap, herstel en progressie bespreken. Alles wordt gepersonaliseerd en wekelijks ge-updated. Blessures, vakanties, etentjes, verminderde belastbaarheid, alles wordt meegenomen.

Mijn doel was in eerste instantie om weer in een goede shape te komen nadat ik een beetje ingesukkeld was qua voeding en training. Ik ben zelf trainer en coach maar dat wil niet zeggen dat je dan ook altijd doet wat je moet doen om progressie te boeken. Ik volgde niet echt consistent een programma en was te zwaar. Ik had behoefte aan iemand die zegt wat je moet doen, je een spiegel voorhoudt, over je schouder meekijkt, je motiveert wanneer het even wat minder loopt en je het vertrouwen geeft dat je proces helemaal goed gaat 🙂

In juni kwam de vraag of er binnen de members van Bell Coaching interesse was in een gezamenlijke prep naar een fitness fotoshoot. Dat zette me serieus aan het denken. Ik zat inmiddels ruim een half jaar in de coaching en had al goede progressie geboekt. Ook had ik met de Henselmans PT opleiding (waarvoor ik inmiddels was geslaagd) de theorie van een fotoshoot en competitie prep nog op mijn netvlies. Wat had ik te verliezen? Eigenlijk was dit het perfecte moment om zoiets een keer te doen. Twijfels opzij en knallen! Ik heb me aangemeld samen met ruim 30 andere enthousiastelingen. Mijn datum om te shinen was 23 oktober.

Het hele voorbereidingstraject was, ondanks dat het mentaal en fysiek retezwaar was, één groot feestje! Het was keihard werken: 4 keer per week zware krachttraining en dat met, gedurende het proces, steeds minder calorieën. Er zaten in de hele periode tot 23 oktober ook best wat hobbels in de weg: de zomervakantie zat midden in de prep periode wat zorgde voor wat vertraging, een bil die niet altijd helemaal meewerkte waardoor ik een periode niet voluit kon trainen, minder goed herstel door slechter slapen, hier en daar wat motivatie-issues. Maar de fantastische begeleiding van Richard, alle Team Bell coaches en Laura en de support van alle ‘mede-preppers’ via de groepsapp en de wekelijkse videocalls zorgde ervoor dat het een reis was om nooit te vergeten.

Mijn progressie van de start van de coaching tot shootday:

31 oktober 2022
Gewicht 63,15 kg
Omtrek middel 76 cm
Huidplooien gemiddeld 16,59

22 oktober 2023
Gewicht 56,15 kg
Omtrek middel 67,5 cm
Huidplooien gemiddeld 6,93

Shoot-day 23 oktober moest ik aantreden in Tilburg, in de studio van ‘master fitness fotograaf’ Jeroen de Beer. Laura was al in de studio aanwezig om haar coachees te begeleiden met de warming-up, aanwijzingen voor wat betreft de voeding en tips voor poses en outfit. Ook dat was fantastisch geregeld. Vooraf was ik best nerveus voor DE dag maar eenmaal voor de camera van Jeroen was echt alle spanning verdwenen. Deze man is zó goed in het aansturen dat je je binnen no-time een echt fotomodel voelt :-)) Het was een fantastische ervaring! Ik kan iedereen die erover twijfelt een coachingstraject bij Bell Coaching en als kers op de taart een fotoshoot bij Jeroen voor 100% aanraden.

Ik zet mijn fitness reis nog even voort en ga door in de coaching bij Laura. Met als doel wat meer massa te bouwen komende periode om dan, afhankelijk van hoe dit gaat, winter volgend jaar nog een keer een shoot te doen.

Meer weten over onze online coaching? Klik dan hier.

Sinds 2015. Duizenden transformaties

Online Coaching

Wetenschappelijk onderbouwde methodes persoonlijk afgestemd op jouw leven. Krijg een stok achter de deur van een expert en behaal sneller het lichaam van je dromen.

Laura Vogel

Over de Coach

Het mooiste aan mijn werk is om samen met jou een passend plan op te stellen. Voor jouw persoonlijke doel en om te werken aan fysieke en mentale gains!

Bekijk meer resultaten

>