fbpx

Jerrel

Toen ik 15 was ben ik begonnen met krachttraining. Wat begon als sport om in beweging te blijven groeide al snel uit tot een onderdeel van mijn leven waarmee ik niet meer zonder kon. In het begin was ik twee keer per week in de gym te vinden. Dit werd al snel drie, vier en later vijf keer per week. In die tijd ging ik mezelf ook steeds meer verdiepen in de ‘fitness’ lifestyle. Dit deed ik door het lezen van artikelen en blogs en door het kijken van YouTube video’s.

Veel van de kennis die ik verzameld had rondom deze lifestyle was van de verkeerde bronnen gehaald en vaak onjuist. Ik nam deze internet ‘wijsheden’ vaak aan als waarheid omdat ik niet beter wist. Zo ben ik mijzelf ook steeds meer gaan verdiepen in voeding waardoor ik slechte gewoontes had opgebouwd. Tijdens mijn eerste bulk eindigde ik op 100 kilo (wat voor iemand van 1,80m best flink is).

Om dit gewicht kwijt te raken had ik een voedingsschema voor mezelf gemaakt. Hierin waren mijn twee grootste valkuilen dat ik met (te)veel discipline en structuur dit schema volgde. Ik kon hier moeilijk van afwijken en als dat toch gebeurde, raakte ik in de stress omdat ik niet wist wat er ging gebeuren en ik dacht dat al mijn progressie voor niks was geweest.

Dit proces met bulken en droogtrainen heeft zich hierna nog één keer herhaald. Deze keer was het er nog meer ingeslopen dat ik van mijn schema moest eten. Deze gewoonte bleef hangen toen ik weer op normaal gewicht was. Ik was alleen maar met eten volgens dat schema bezig en raakte nog meer in de stress als ik een keer buiten mijn schema ging eten.

Ik leefde toen ook totaal niet in het moment omdat ik na een maaltijd of training alweer bezig was met het volgende eet- of trainmoment. Door al deze ontwikkelingen ging het in mijn relatie ook steeds slechter. Uiteindelijk zag ik in dat het zo niet verder kon en dat ik hier hulp bij moest zoeken. In mijn eentje ging het niet lukken.

Bell volgde ik toen al een tijdje met het idee om ooit eens een coachingstraject te doen om een stuk serieuzer aan de slag te gaan met krachtsport. Het moment dat mijn relatie echt heel slecht ging heeft mij doen besluiten om direct contact op te nemen met Bell. Mede door de expertise die ze bij Bell hebben heeft mij doen besluiten om voor hen te kiezen. Hiernaast staan ze bekend om hun no-nonsense aanpak en bieden ze nog veel meer leuke bijkomstigheden dan alleen online coaching.

Toen ik bij Bell begon had ik verschillende doelen. Bovenaan mijn lijst stond het creëren van meer vrijheid rondom voeding en training. Andere doelen die ik gesteld had waren: techniek verbeteren, sterker worden op squat, bench en deadlift, een powerlift wedstrijd draaien en een stuk meer te weten komen over training en voeding zonder nonsens.

Door deze doelen ben ik gekoppeld aan Laura (waar ik nog steeds heel blij mee ben!). Wij zijn gelijk aan de slag gegaan met het creëren van meer vrijheid rondom voeding. Dit heeft heel goed heeft uitgepakt. Dankzij de handvatten die Laura mij gegeven heeft, zie ik in dat het ook op een andere manier kan zonder progressie of iets dergelijks te verliezen. Ik raak niet meer in de stress als het niet volgens planning gaat. Hierdoor ervaar ik zoveel meer rust in mijn hoofd.

Toen ik een halfjaar geleden met Laura aan de slag ging had ik niet kunnen bedenken dat ik nu op dit punt zou staan. Dit heeft grote invloed gehad op mijn leven. Mijn relatie is hierdoor flink verbeterd, ik leef met een stuk minder stress en ben weer met veel meer andere leuke dingen bezig die ik eerst niet deed omdat ik alleen maar bezig was met sport en voeding.

In het afgelopen halfjaar hebben Laura en ik veel resultaten geboekt. Mijn kennis over training en voeding is zoveel beter geworden door alle uitgebreide antwoorden die Laura geeft op mijn vragen.

Ik ben fysiek en mentaal een stuk sterker geworden, ben vele malen flexibeler met voeding en training en ervaar een stuk meer vrijheid hierin, ben erachter gekomen dat krachtsport niet mijn leven is, maar dat dit daar een aanvulling op is en mijn doorzettingsvermogen heeft hierdoor echt een boost gekregen.

Soms als Laura gewichten voor mij klaarzet, twijfel ik zelf nog een beetje terwijl ik het eigenlijk al makkelijk aankan. Dat mijn doorzettingsvermogen een boost heeft gekregen merk ik niet alleen tijdens het sporten.

Tijdens mijn werk ga ik veel makkelijker een moeilijke uitdaging aan zonder te denken dat het mij niet gaat lukken. Mocht dit niet genoeg zijn om je over te halen om ook een kijkje te nemen bij Bell dan weet ik het ook niet. Ik ben in ieder geval hartstikke tevreden en kijk uit naar de doelen die wij in de toekomst gaan verpletteren!

Meer weten over onze online coaching? Klik dan hier.

Sinds 2015. Duizenden transformaties

Online Coaching

Wetenschappelijk onderbouwde methodes persoonlijk afgestemd op jouw leven. Krijg een stok achter de deur van een expert en behaal sneller het lichaam van je dromen.

Laura Vogel

Over de Coach

Het mooiste aan mijn werk is om samen met jou een passend plan op te stellen. Voor jouw persoonlijke doel en om te werken aan fysieke en mentale gains!

Bekijk meer resultaten

>