fbpx

Nathan

In eerste instantie heb ik via een vriend over Bell Coaching gehoord. Hij werd destijds al gecoacht door Chris en ben destijds Richard en Chris gaan volgen op Instagram. Wat me al direct op viel was dat niemand binnen Bell Coaching een stereotype ‘Bro’ was. In tegenstelling zelfs, Bell Coaching was een groep met coaches die enorm down to earth zijn en alles graag logisch en wetenschappelijk verklaren en daar ook daadwerkelijk de tijd voor nemen. Ik heb voor Bell Coaching gekozen mede door alle wetenschappelijke onderbouwingen, maar ook hoe Richard altijd pleitte dat coaching meer omvat dan alleen een training en voedingsschema bijstellen, maar ook gewoon oprecht vragen hoe the fuck het nou eigenlijk met je gaat. Een stukje mentale ondersteuning en gewoon humane interactie.

Mijn reden voor coaching

De reden voor mij om überhaupt coaching te nemen, was omdat ik na m’n wedstrijd een min of meer losgeslagen projectiel was geworden. Motivatie om te trainen lag 6 meter onder de grond, m’n relatie met voeding was niet optimaal. Er was weinig sprake van homeostase en ik kon ook niet meer objectief kijken naar m’n fysiek of wat nou nodig was. Mijn keuze viel al snel op Chris, cause beard and metal. Maar nee, zonder grappen, Chris kwam altijd over als een legit goed mens, down to earth en recht door zee. Als ik hem zou moeten beschrijven, zou ik hem een angry viking noemen met een hart op de goede plek. Hij wilt oprecht dat jij je doelen haalt en zet zich daar ook voor in.

Wat Bell Coaching bijzonder maakt

Wat Bell Coaching misschien nog wel het meest bijzonder maakt, is de waarom. Ze gaan niet klakkeloos mee in wat jij van ze vraagt, ze gaan eerst vragen waarom. Waarom wil je meedoen aan een wedstrijd? Waarom voel je je klote? Waarom denk je dat je alleen met kip en rijst groot kan worden? Waarom, waarom, waarom. Het stukje bewustwording waarom je dingen wilt doen in plaats van als een gewetenloze machine maar gewoon dingen te doen is waarin Bell Coaching zich heel erg onderscheid.  

Mijn verhaal

Om even een extreem voorbeeld te geven uit m’n eigen situatie. 7 maanden voordat ik mee zou gaan doen met mijn eerste bodybuildwedstrijd, werd er bij mij kanker geconstateerd. Dit was gelukkig prima operatief te verwijderen, zonder nare bijkomstigheden, maar de mentale impact is er hoe dan ook. En ik moest en zou in wedstrijdprep gaan, en m’n huidige coach ging daar in mee. Een Chris of Richard zou in deze casus eerst minstens 100x vragen wat me in vredesnaam bezield, of ik niet compleet retarded was geworden en dat ik eerst maar eens even zou moeten genieten van het leven om over een jaar pas weer eens überhaupt na te gaan denken over een competitie. En dat is het mooie aan Bell Coaching, ze kijken niet alleen naar je doelen, ze kijken ook naar jou als persoon en proberen je eventueel te behoeden voor stomme dingen waarvan je zelf de consequenties niet in ziet.

In de korte periode dat ik coaching heb gehad van Chris, heb ik genoeg geleerd van hem. Van het zelfstandig bijstellen van m’n programma tot aan hoe te dealen met dagen dat het soms even minder gaat. Na m’n reis door Azië zal ik sowieso weer coaching nemen bij Chris, niet omdat ik het zelf niet zou kunnen, maar omdat het een fijne gedachte is dat ik iets uit handen kan geven en dat er goed mee omgegaan wordt.

 

 

Chris Kunst

Over de Coach

Het is mijn missie om gepassioneerde mensen te helpen dichterbij hun fitness doelstelling te komen: hetzij het maximaliseren van kracht en spiermassa, vetverlies om een awesome fysieke shape te bemachtigen, of simpelweg het optimaliseren van je “fitness lifestyle” zodat je vitaal en sterk je leven door kunt.

Kennis overdracht vind ik daarbij fundamenteel: jij moet weten wat je doet, en waarom.

Bekijk meer resultaten

>