Calvin

Ik ben bij Bell Coaching terechtgekomen toen ik voor mijzelf besloten had mijn fitnessdoelen naar een hoger niveau te tillen en mee te gaan doen aan een bodybuildingwedstrijd. Ik had mijzelf al meerdere malen in droge shape gekregen voor bijv. fotoshoots, maar voor dit doel wilde ik wel begeleiding krijgen van iemand die weet wat er allemaal bij zo’n wedstrijdvoorbereiding komt kijken.

Daarnaast vond ik het een fijn idee dat ik de programmering, het voedingsadvies en de keuzes die daarin gemaakt moeten worden kon uitbesteden. Bell Coaching was al een bekende naam voor mij uit de industrie en toen ik hun diensten ook aangeraden kreeg van iemand uit de sportschool, besloot ik ze te benaderen voor wedstrijdbegeleiding.

De coach die aan mij werd toegewezen was Chris Kunst. Wat ik tof vind aan Chris, en wat hem in mijn ogen een sterke coach maakt, is dat hij vanaf het begin meteen de toon zet door zichzelf volledig open te geven aan je als de persoon wie hij is. Chris heeft geen geheimen voor je, en dat schept meteen de basis voor de vertrouwensband die nodig is voor een effectieve coach-coachee relatie.

Chris verstaat het de rol van coach erg goed en heeft naar mijn mening een hoge mate van senioriteit. Ik denk dat je het als coach goed doet als je in staat bent de client in zijn kracht te zetten en eigenaarschap te laten nemen voor de acties die nodig zijn om het doel te bereiken, waarbij je de client gedurende de reis naar zijn of haar doel wapent om om te gaan met alle hobbels die hij of zij ervaart tijdens in het nemen van deze stappen.

Wat ik heel fijn vond aan Chris zijn wijze van coaching, is dat hij in staat is flexibiliteit, balans en levenskwaliteit tot zo lang als mogelijk is hoog in het vaandel te houden in zijn adviezen.

Als ik met situaties bij hem kwam die niet matchten met het plan of verre van ideaal waren voor het doel, dacht Chris liever mee in hoe we dat werkbaar konden maken gegeven de situatie, dan er vol op tegen te adviseren. Zo kwam ik 1,5 maand voor de wedstrijd met de mededeling bij Chris dat het feestweek was bij ons in het dorp en dat de kans zeer aannemelijk was dat er bier gedronken ging worden. Menig coach zou zeggen dat je dat niet moet doen met een wedstrijd in het verschiet.

Chris had allang al door dat dat een voldongen feit was. Het advies wat ik toen kreeg was: eiwitten en groenten zijn de prio voor die dag, de rest van je koolhydraten mogen dan vloeibaar zijn. Of dat advies in aanmerking komt voor Beste Voedingsadvies van 2022, weet ik niet. Maar ik vond het heel fijn dat Chris mij verzekerde dat de keuze om hier in te zetten op gezelligheid, balans en levenskwaliteit niet ten koste hoefde te gaan van mijn doel. Ook dat is in mijn ogen een kwaliteit van een seniore coach.

Fast forward naar het resultaat van het coachingstraject, kan ik niet anders zeggen dan dat ik terugkijk op een succesvol traject. Ik ben tweede geworden in mijn klasse én heb de award voor Best Poser in de wacht gesleept. Daarnaast een week later een vergelijkbare shape neergezet voor een fotoshoot, als afsluiting van deze doelstelling. Ik ben zeer content met dit resultaat en dat had ik niet bereikt zonder Chris en het team van Bell Coaching in mijn corner!

Nu het traject voorbij is, zie ik des te meer de meerwaarde in van het hebben van een coach. Wanneer je besluit tot overgaan op coaching en bereid bent daarvoor te betalen, neem je je doel al serieuzer. Daarmee vergroot je ook de accountability naar jezelf en naar de coach, die zich ook investeert in jouw doelen en jouw succes. Dus je hebt ineens twee mensen om aan te bewijzen dat je bereid bent stappen te zetten die jou gaan helpen je doelen te behalen. Nu het traject over is, merk ik meteen dat de vrijblijvendheid impact heeft op mijn consistentie in het doen van de juiste dingen.

Als je twijfelt over of online coaching iets voor jou is, ga dan kritisch bij jezelf te rade 1) hoe belangrijk het voor jou is dat je dat doel binnen x-termijn haalt, en 2) hoe succesvol ben jij in het behalen van doelen op eigen kracht. Uit ervaring kan ik spreken dat de investering in online coaching je kansen op het halen van je doel aanzienlijk vergroten.

Naast de lovende woorden over mijn coach wil ook even stilstaan bij Bell Coaching als Coaching platform. Ik heb Bell Coaching ervaren als een coaching team dat constant bezig is met bijdragen aan verbetering van het niveau van de industrie.

Zij vinden het belangrijk dat zowel coaches als cliënten groeien in hun accurate kennis over training en voeding. Dit zie je bijvoorbeeld terug in de informatie die zij voor cliënten beschikbaar stellen en de Bell meets die zij organiseren. Daarnaast is het feit dat zij een collectief aan coaches meebrengen een fijne toevoeging aan de service. Zo heeft je coach altijd een achterban om mee te schakelen als onderwerpen buiten zijn of haar area of expertise vallen. In mijn geval heb ik goede hulp gekregen van Richard over poseren.

Meer weten over onze online coaching? Klik dan hier.

Online Coaching

Behaal je fysieke en mentale doelen met behulp van wetenschappelijk onderbouwde methodes die afgestemd worden op jouw leven.

Chris Kunst

Over de Coach

Het is mijn missie om gepassioneerde mensen te helpen dichterbij hun fitness doelstelling te komen: hetzij het maximaliseren van kracht en spiermassa, vetverlies om een awesome fysieke shape te bemachtigen, of simpelweg het optimaliseren van je “fitness lifestyle” zodat je vitaal en sterk je leven door kunt.

Kennis overdracht vind ik daarbij fundamenteel: jij moet weten wat je doet, en waarom.

Bekijk meer resultaten

>