fbpx

Nigel

Ik ben Nigel en ben eigenlijk mijn hele leven wel al sportief geweest. Na een leuke, vrij serieuze voetbalcarrière besloot ik vanwege vele blessures en ambities op andere gebieden, hiermee te stoppen.

Ik viel in een gat en ging meer zwaar bewerkt voedsel eten, minder bewegen en dit was duidelijk te zien in mijn fysiek, maar ook mentaal deed dit veel met mij. De scherpte, energie en positiviteit die ik voorheen had, miste ik.

Ik besloot dat het tijd was om mijn leven weer om te gooien en mijzelf te prioriteren. Dit heb ik gedaan door de gym in te stappen en mijzelf weer te voeden in plaats van vullen. Dit gaf mij al snel het gevoel wat ik weer wilde ervaren.

Wat ik merkte was dat ik graag meer en meer wilde weten over waarom en hoe er getraind en gegeten moest worden. Ik heb dan ook veel zelfonderzoek gedaan, maar achteraf gezien heb ik aan het begin ook veel informatie vanuit, op zijn zachts gezegd, twijfelachtige bronnen gehaald.

Tijdens dit hele proces kwamen er ook onverwerkte traumas uit mijn jeugd naar boven. De controle die ik nu over mijn lichaam, training en voeding had, vond ik erg fijn en hier ben ik destijds in doorgeslagen.

Ik heb dan ook een eetstoornis ontwikkeld. Ik takelde af van een jonge kerel met eindelijk weer een gespierd lichaam, wie ook daadwerkelijke energiek was, naar een jongen die in en in ongelukkig was, streefde naar steeds minder te eten, op eiwitten na en training niet meer gebruikte om sterker en weerbaarder te worden, maar om zichzelf kapot te maken, calorieën te verbanden en niet bezig te hoeven zijn met zijn trauma’s.

Lang verhaal kort; ik heb onder begeleiding deze trauma’s overwonnen. Toen ik mij weer een stuk sterker voelde en weer klaar was voor de volgende stap, ben ik bij Bell Coaching terecht gekomen.

Ik heb Bell coaching gevonden tijdens de zelfstudie die ik had gedaan. Dit was gelukkig geen twijfelachtige bron. Ik ben bij Laura terecht gekomen. Ik wilde met de coaching meer leren over mijn eigen lichaam, zeker weten dat ik het juiste deed en een aanspreekpunt hebben voor mijn vragen. Vanaf moment 1 heb ik geen spijt gehad. De redenen waarom ik coaching zocht, zijn dan ook meer dan gehoor aan gegeven.

Door de coaching heb ik onwijs veel geleerd over voeding, training, maar ook mindset. Het was voor mij een hele stap om toch meer te gaan eten en te focussen op spiermassa te gaan bouwen door middel van een leanbulk.

Dit is over de jaren heen een onwijs mooi proces geweest en dit was het dan ook meer dan waard. Was het altijd makkelijk? Nee. Ik had zeker aan het begin, veel moeite met mijzelf iets meer vocht zien vast te houden en langzaam wat vetmassa op te zien bouwen. Maar ik ben onwijs gegroeid in dit proces, zowel mentaal als fysiek. Ik heb geleerd om mijzelf weerbaarder te maken door mijn belasting te matchen met mijn belastbaarheid. Hier heb ik top begeleiding vanuit Laura gehad. Ik voelde mij gehoord en begrepen.

Het is persoonlijke coaching, je bent geen nummertje, maar een persoon. Hier ben ik Laura dan ook erg dankbaar voor.

Ik wilde deze kennis nog verder uitbreiden en overdragen naar andere. Ik kan mij als geen ander voorstellen hoe lastig het proces kan zijn van afvallen, spiermassa aankomen, je leven matchen met je trainingen… maar dit wilde ik allemaal wetenschappelijk onderbouwd hebben, zodat ik zeker wist dat ik mensen waarden kon leveren. Via Bell Coaching ben ik dan ook terecht gekomen bij de Menno Henselmans PTC. Deze heb ik inmiddels afgerond. Ik kan met trots vertellen dat ik andere toppers begeleid met dit soort struggles.

Laura en daarmee Bell Coaching is een mooie inspiratiebron geweest. De reden dat ik als coach nu nog steeds bij Laura zit? Zelf vind ik de objectieve blik op mijn eigen progressie nog steeds erg fijn, verder is het sparren over nieuwe wetenschappelijke literatuur en casussen iets wat ik op prijs stel. Daarbuiten is het ook gewoon nog steeds gezellig.”

Meer weten over onze online coaching? Klik dan hier.

Sinds 2015. Duizenden transformaties

Online Coaching

Wetenschappelijk onderbouwde methodes persoonlijk afgestemd op jouw leven. Krijg een stok achter de deur van een expert en behaal sneller het lichaam van je dromen.

Laura Vogel

Over de Coach

Het mooiste aan mijn werk is om samen met jou een passend plan op te stellen. Voor jouw persoonlijke doel en om te werken aan fysieke en mentale gains!

Bekijk meer resultaten

>