fbpx

Remco

Initieel hoorde ik over Bell door een jongen in mijn eigen sportschool die gecoacht werd door Richard voor zijn eerste MAP wedstrijd. Sinds dien ben ik ze gaan volgen op social media en heb ik altijd alle artikelen / q&a’s gevolgd. Ik wou al langer coaching afnemen maar het was financieel voor een student een best grote stap.

De reden waarom ik uiteindelijk gekozen heb voor Bell was omdat ik in het begin van mijn cut periode zat. Ik wist prima hoe ik moest cutten, maar een coach geeft toch een stok achter de deur. Ik was vooral benieuwd naar iets geavanceerde cutting strategiën en hoe daarbij een high frequency split toegepast zou worden. Ik wou deze cut graag een goeie basis neerzetten om te bulken, een keer echt duidelijk abs zien en m’n programmering on point krijgen.

Zonder de coaching was ik er ook wel gekomen, maar waarschijnlijk een stuk slomer. Je wilt je coach immers tijdens je weekly checkups niet teleurstellen. Resultaat was in de afgelopen 14 wekend durende cut zo’n 5kg bodyweight verlies, met daarbij wat gewonnen spiermassa en geen een lift waar ik slapper op ben geworden, eerder sterker en/of technisch beter.

Chris, die mij deze periode heeft begeleid, zou ik beschrijven als een coach die rechtdoorzee is, en zegt waar het op staat. Wanneer ik met een idee kwam vertelde hij me gewoon eerlijk of het niet slim was of niet. Samen konden we dan zoeken naar een goeie middenweg voor beide partijen. Ook liet hij mij inzien dat ik een amateur ben, en me niet schuldig hoef te voelen als ik een keer wat teveel gegeten heb. De woorden “live a little” heb ik goed in m’n achterhoofd geprint.

Voor de mensen die net als ik al wel redelijk wat theoretische kennis hebben, maar toch twijfelen zou ik aanraden om het gewoon te doen. Je kan er elke maand van afstappen als het niet bevalt. Een coach is voor velen een stok achter de deur. Zonder een coach push je jezelf nooit zo hard. Als je net als ik elke dag bezig bent met sport en voeding is het de investering meer dan waard.

Er kwam een punt waarbij ik elke training PR’s moest zetten, dat aan het einde van m’n cut was vooral mentaal heel erg zwaar. Zonder een coach had ik allang gedeload of was ik gaan freestylen/pompen. In overleg hebben we dan ook de laatste weken het volume wat teruggeschroefd, wat vorige week sinds ik weer bulk weer wat omhoog is gegaan.

Chris Kunst

Over de Coach

Het is mijn missie om gepassioneerde mensen te helpen dichterbij hun fitness doelstelling te komen: hetzij het maximaliseren van kracht en spiermassa, vetverlies om een awesome fysieke shape te bemachtigen, of simpelweg het optimaliseren van je “fitness lifestyle” zodat je vitaal en sterk je leven door kunt.

Kennis overdracht vind ik daarbij fundamenteel: jij moet weten wat je doet, en waarom.

Bekijk meer resultaten

>