fbpx

Bianca

10 maanden…

Nog geen 10 maanden hebben Sanne en ik samen gewerkt om van de laatste overblijfselen van mijn eetstoornissen af te komen. Vanaf mijn 15e kamp ik al met verschillende vormen van eetstoornissen. Ik heb lange tijd anorexia gehad met als diepste punt een gewicht van 49 kilo en heb tevens lange tijden van boulimia gekend.

Toen ik mijn beide kinderen kreeg ging het een stuk beter met me en ging het lange tijd best goed. Mijn zwangerschappen zorgden dat ik gezond at omdat het nu niet alleen om mij ging.

Echter jaren daarna at ik weer te weinig en was veel te extreem in het sporten en dacht mijn mind een aantal jaren geleden dat het ook nog eens geweldig zou zijn een bikiniwedstrijd te doen. Ondanks dat ik op het podium de meest fantastische tijd had is dit voor mij natuurlijk zeer onverstandig geweest want na de wedstrijd was ik totaal uitgeput en dit resulteerde samen met wat andere zaken in een burn-out.

Ik viel daarna totaal terug in slechte gewoontes zoals zeer weinig eten, alleen maar gezonde dingen mogen eten en als resultaat van de restricties had ik soms nog eetbuien.

Ik wist dat ik nu echt aan mezelf moest gaan werken. Dit kon zo niet langer. Ik heb altijd veel gehad aan yoga en met de yoga opleiding die ik sinds de burn-out volg kreeg ik al vele inzichten in mijn gewoontes en mind games die je volledig van slag kunnen maken.

Ik merkte echter dat ik coaching nodig had om te leren genoeg te eten en de laatste resten van mijn eetstoornis de baas te worden.  Zo kwam ik bij Sanne! Ik wist dat ik bij Bell moest zijn omdat ze ervaring hadden met dames en heren zoals ik.

Sanne is iemand die geen ja en amen zegt en recht door zee is. Iets wat ik heel erg nodig had. Zo gaan we het doen B en je kunt het. Ik help je! Natuurlijk moest ik wel even slikken toen we uiteindelijk van 1800kcal op 2800kcal! uitkwamen omdat ik bleef afvallen in het begin. Ik voelde aan alles, Sanne weet wat ze doet! Ik moet dit volhouden!

Langzaamaan merkte ik dat ik me meer verzadigd voelde en de eetbuien verdwenen beetje bij beetje. Ik had gewoon al die tijd in een te groot tekort geleefd en ik moest de oude gewoontes overschrijven met nieuwe. Dit werkte want het gaat ontzettend goed met me! Zelfs het uit eten gaan gaat nu geweldig en ik voel me alleen maar sterker en sterker worden!

Sanne houdt je waar nodig een spiegel voor en steunt je als de moed verliest. Het voelde zo persoonlijk, ondanks dat de coaching online is.

Ik kan niets anders dan haar aanraden wanneer je een gezonde relatie met eten wil. Ze laat je kijken naar hoe je bepaalde slechte gewoontes hebt ontwikkeld en leert je hoe je deze kunt veranderen en kunt overschrijven met positieve gewoontes.

Lieve Sanne, ik ben je zo dankbaar voor je hulp en ben soms zo ontroerd omdat ik me besef waar ik nu sta.  Ik heb een gezond gewicht, (oh en rondere billen 😉 en mentaal ben ik zoveel sterker geworden.

Voor jou… Ja jij die nog steeds kampt met een eetstoornis. Je kunt het! Zal het helemaal verdwijnen? Ik denk het niet maar met een goede coach en flink wat lef kun je zorgen dat jij niet meer wordt geleefd door de eetstoornis maar dat jij de eetstoornis de baas bent en je weer een gezond en gelukkig leven in balans kunt leiden…

Ben ik bang voor een terugval? Nee, want ik voel me zoveel sterker dan ik me ooit hierin heb gevoeld en ik weet dat Bell en Sanne er zijn om dan weer te helpen deze rotziekte weer een flinke trap onder z’n reet te geven!

Liefs Bianca

Sanne Leenman

Over de Coach

Fitness en progressie gaan voor mij verder dan een paar dagen per week in de sportschool. Het is voor mij een levensstijl met de prachtige drijfveer erachter om steeds beter te worden. Mijn kracht ligt in anderen te laten inzien hoe je jouw leven zo kunt inrichten om langdurige progressie te bereiken, zonder dat je daar daar alles voor aan de kant zet.

Bekijk meer resultaten

>