fbpx

Sushi poké bowl

Ik houd van sushi! Zoveel dat ik het elke dag wel zou kunnen eten!  Sushi zelf maken kost helaas veel tijd, vooral als je veel wilt maken. Tijd die ik helaas lang niet altijd heb. Dat is waarom ik zo blij was toen ik ontdekte dat je sushi ook een ‘bowl’ kun maken voor een snelle ‘sushi fix’. Denk aan poké bowl + sushi = sushi poké bowl. De echte sushi ervaring, maar dan zonder al het rollen. Hier maak je dus ook makkelijk meerdere porties van.

De grote bonus aan dit recept is dat je de hoeveelheden redelijk naar wens kunt aanpassen.  Je kunt bijvoorbeeld minder/minder rijst, vis, avocado, komkommer toevoegen. Daarnaast kun je het zo uitgebreid maken als je zelf wilt: nori, mango, tonijn sashimi, garnalen, wasabi en zeewiersalade zijn allemaal dingen die je kunt toevoegen om poké bowl voor jou perfect te maken.

Ingrediënten

Voor de rijst

 • 150 g sushirijst (ongekookt gewicht)
 • 4 theelepels (rijst)azijn
 • 1 1/2 eetlepel sojasaus – als dressing
 • ~ 1-2 eetlepels Splenda of een andere caloriearme zoetstof naar smaak

Voor de salade

 • 200 g gerookte zalm
 • 2 medium avocado’s (200 g totaal zonder pit)
 • 150 g komkommer
 • 1 noriblad (optioneel)

Instructies

 1. Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg een snufje zout toe.
 2. Doe de gare rijst in een kom en plaats het in de koelkast. Laat het ongeveer 1,5-2,5 uur volledig afkoelen.
 3. Voeg zoetstof en azijn naar smaak toe aan de sushirijst. Begin met een beetje, proef het en voeg naar smaak meer zoetstof of azijn toe. Als het te zuur is voeg je wat meer zoetstof toe en omgekeerd.
 4. Snijd de komkommer en avocado in medium/kleine blokjes en de gerookte zalm en het noriblad in kleine reepjes (een schaar is hiervoor erg handig).
 5. Meng al deze ingrediënten voorzichtig met de sushirijst.
 6. Voeg een beetje sojasaus toe naar smaak en serveer het koud.*

*Deze sushi bowl kun je (als geheel) niet lang bewaren in de koelkast. Ik raad dan ook aan dat je het dezelfde dag nog opeet.

Als je de sushi bowl WEL van tevoren klaar wilt maken, laat de avocado en sojasaus dan achterwege en voeg ze pas op het laatst toe. Zo voorkom je dat de avocado bruin en de rijst kleverig en nat wordt.

Macro’s (1/2 van totaal)

Eiwit: 30 g
Vet: 31 g
Koolhydraten: 70 g
Energie: 694 kcal


Bekijk ook:

Gepubliceerd: 14/08/2018
Laatst bijgewerkt: 06/05/2022

Auteur: Richard Bell

Eigenaar Bell Coaching. Ik coach zowel nationaal als internationaal cliënten met maar 1 doel: maximaal resultaat, waarbij jij ook alle tools aanleert om dit levenslang vol te houden.

Mijn kracht ligt in het combineren van optimale progressie met intensieve mentale coaching, om jou in elk aspect van je leven te ontwikkelen. Daarnaast verzorg ik zowel nationaal als internationaal opleidingen voor professionals, seminars en clinics.

Plaats je reactie:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>