fbpx

Areen

De afgelopen twee-en-een-halve week heb ik heerlijk op een camping in Italië gezeten. Ik heb er volop genoten van het mooie weer en het meertje waar ik elke dag in kon zwemmen, van de omgeving, de gezelligheid nderling, mooie fietsritjes en natuurlijk lekker eten en drinken. Het was een topvakantie. Wat die vakantie extra leuk maakte, was dat ik thuiskwam en ontdekte dat ik in die paar weekjes 4 kilo afgevallen was, zonder dat ik het gevoel heb gehad iets te moeten laten, of dat ik enorm streng voor mezelf ben geweest.

In totaal ben ik nu 16 kilo afgevallen, in tweeënhalve maand tijd. Op zich is dat niets vreemd voor mij, het is zelfs wat weinig, maar dat is het hele idee waarom ik bij Bell coaching ben beland. Al diverse keren ben ik enorm veel afgevallen in een hele korte tijd. En je raadt het al; het zat er ook allemaal weer in hele korte tijd aan. Op zich was dit allemaal niet zo erg geweest, had ik er mentaal niet zo veel onder hoeven lijden. Ik was doodongelukkig met hoe ik eruit zag, tot het punt dat het eigenlijk iedere beslissing in m’n leven ging beïnvloeden.

Na er een paar keer heel hard om gehuild te hebben zei een goede vriend van me dat ik twee dingen kon doen: accepteren, of actie ondernemen. Dat laatste was eigenlijk m’n enige optie, maar om nog een keer te moeten doen wat ik al zo vaak had gedaan, dat leidde alleen maar tot meer tranen. Hij heeft me toen Bell coaching aangeraden, (waar ik hem enorm dankbaar voor ben) en na een nachtje erover geslapen te hebben, heb ik de knoop doorgehakt.

Ik meldde me aan, en doordat ik nieuwe hoop had, begon ik al voorzichtig zelf met het maken van gezondere keuzes. Al vrij snel kwam ik bij m’n coach Lyenne terecht. Ik vertelde haar dat ik de sportschool nog niet zag zitten, maar bedacht me binnen een week. Ze maakte een trainingsschema voor me en ik ging nerveus en onwennig richting de gym.

Nu ben ik daar minstens drie keer per week te vinden en voel ik me er al best op m’n gemak; sterker nog, ik vind het trainen superleuk. Het geeft me een voldaan gevoel, zelfvertrouwen en veel meer energie dan ik ooit had verwacht.

Ook word ik begeleid met het eten. Calorieën tellen had ik al vaker gedaan, wat altijd leidde tot een obsessie waarbij ik steeds minder ging eten (m’n record is 300 op een dag). Hierdoor wilde ik het tellen niet meer.

Lyenne corrigeerde me al snel dat het slechts het bijhouden is van calorieën, zodat je in ieder geval weet wat je eigenlijk aan het doen bent, een mindset die me gek genoeg wist te overtuigen. Ik eet nu nog steeds stabiel, heb geen last van hongergevoel of het idee dat ik ieder moment flauw kan vallen zoals vroeger, en als ik zin heb in een biertje, of uit eten ga met vrienden, dan kan dat blijkbaar ook gewoon! Zolang ik er maar rekening mee hou in de dag(en) ervoor en gebruikmaak van allerlei tips die ik heb ontvangen.

Op deze manier kan ik blijven genieten, en is eten niet de vijand, waardoor ik deze nieuwe levensstijl vol kan blijven houden.

Ik zit beter in m’n vel dan ik in jaren heb gedaan en ik heb veel meer energie, en dat allemaal dankzij m’n coach die met me meedenkt, me advies geeft en motiveert als ik het soms niet snel genoeg vind gaan.

Ik moest wel aardig wat drempels over, maar dat maakt het alleen maar leuker als datgene waar je zo bang voor was toch lukt. Ik ben er nog niet. Maar ik kom er wel, en dit keer zal ik er blijven ook.

Meer weten over onze online coaching? Klik dan hier.

Online Coaching

Behaal je fysieke en mentale doelen met behulp van wetenschappelijk onderbouwde methodes die afgestemd worden op jouw leven.

Lyenne van der Steen

Over de Coach

Krachttraining, een goede mindset en een gezonde levensstijl maakt je sterker, zowel fysiek als mentaal, wat door draagt in andere facetten van je dagelijks leven. Als personal trainer en online coach is het mijn missie om anderen te helpen dat gevoel van empowerment, zelfcontrole en geluk te vinden.

Bekijk meer resultaten

>