fbpx

Sarah

In de afgelopen drie jaar tijd heb ik een mega transformatie ondergaan. Hier mijn verhaal hoe ik met behulp van Lorenzo van onzeker meisje – via eerst powerliften – deelnam aan mijn eerste bikini fitness wedstrijd. 3 jaar geleden rookte ik nog, dronk en feestte ik veel, was ik bloed onzeker en angstig. Ik was ongelukkig met mezelf, mijn gezondheid en bang voor de weegschaal omdat ik bijna dagelijks eetbuien had.

Uit hopeloosheid schreef ik mezelf voor de zoveelste keer in bij een sportschool. Na weken wat op de crosstrainer te staan, wat in de machines te hangen vond ik deze keer wel een sprankje plezier in fitness. Ook al had ik nog geen idee wat ik deed, de groepslesjes die ik ging volgen waren goed voor de eerste resultaten; ik zag er beter uit en voelde me beter.

In dat jaar daarna draaide ik mijn hand niet om voor 2 uur bodypumpen en een 10km run, maar kampte ondanks mijn opleiding voeding en diëtetiek nog steeds met issues rond eten en drinken. Ik rende het er allemaal af dus de gevolgen waren minder groot; ik sportte me tot een ietjesprietje. In november 2018, op ongeveer de brakste zondag ooit, nog misselijk van een pizza die ik ‘s nachts had weggewerkt, maakte ik de belofte aan mezelf dat het anders moest.

Ik koos voor de leefstijl die mij gelukkig maakte en energie en zelfvertrouwen gaf. Ik besloot elke dag te werken aan sterkste versie van mezelf. Zo ontdekte ik het bestaan van powerliften. Dat vond ik een onwijs stoere sport; het stond haaks op het zelfvertrouwen wat ik had, maar was volledig in lijn met hoe ik mezelf wel wilde zien.

Met dit vastomlijnde doel durfde ik om hulp te vragen. Tijdens de FitFair had ik lezingen van Bell Coaching bezocht en besloot dat ik hierdoor gecoacht wilde worden. Het hele coaching concept was nieuwe voor mij; ik wist niet dat je je als grootste leek gewoon kunt aanmelden; zolang je maar weet wat je wil en bereid bent om er voor te werken, krijg je de sturing die je nodig hebt!

Lorenzo werd aangewezen als mijn coach. Ik begon hem te zien als een soort van vriend waarmee ik wekelijks contact had en die mij echt de weg wees binnen de gym en het powerliften. Lorenzo nam uitgebreid de tijd mijn vragen te beantwoorden. De info nam ik dankbaar mee in mijn dag en trainingen.

De coaching heeft zo veel bijgedragen aan mijn eigen harde werk. Door de coaching had ik echt vertrouwen in wat ik deed in de gym. Daardoor durfde ik 100% voor mijn doelen te gaan. Dat trok zich door in de rest van mijn leven. Binnen een jaar werkte ik in de mooiste gym van Rotterdam, waar ik ook mijn eigen diëtistenpraktijk opende.

Na een beginnerswedstrijd powerliften in september 2019 in de -72 klasse waar ik met een total van 300kg (S:105, B:50, D:145) met een bronzen medaille naar huis, doofde het vuurtje verder te gaan met powerliften.Er was namelijk een ander zaadje gepland: de stiekeme droom die ik van kleins af aan had, leek nu niet eens meer zo onbereikbaar en zelfs haalbaar.

Het competitieseizoen van bodybuilding brak aan en ik bezocht een wedstrijd om teamleden van Bell aan te moedigen. Zittend in het publiek besloot ik en wist ik het 100% zeker; volgend jaar sta ik ook in de line-up van de Bikini Fitness.


Lorenzo kon mij ook goed helpen met dit nieuwe doel. Ik leek wel gek om van coach te wisselen en bleef bij hem: een goede coach die mij daarbij al een jaar lang kent. Samen gingen we deze nieuwe uitdaging aan.

Vanaf het moment dat ik mijn eerste prep startte in maart 2020 was het oogkleppen op en gaan. Ook tijdens een hele coronacrisis en lockdown die een paar dagen later plaatsvond. Met het hele thuis trainen was ik bloedfanatiek en heb ik veel progressie geboekt.

Ik leerde onwijs veel over mezelf, maar ook over mijn vak. Voeding werd echt het middel om mijn doel te bereiken. Alle puzzelstukjes vielen in elkaar; dit is de manier om mijn passie voor krachtsport te combineren met mijn werk als diëtist.

Tijdens deze journey heb ik mensen nog meer kunnen inspireren met gezonde recepten en tips over voeding, fitness en mindset.

Alle wedstrijden in Nederland werden afgelast, maar ik had het geluk met eentje deel te nemen in het buitenland. 11 oktober stond ik voor het eerst op het podium op de Heroes Cup in Luxemburg. Ik stond daar werkelijk waar op mijn aller best! Lorenzo en ik hadden er niet meer uit kunnen halen: dit was echt de beste versie van Sarah.

We waren allebei super trots, al maakte ik het niet tot de top drie. Daarvoor mag ik nog harder doortrainen om meer massa kweken. Gemotiveerder dan ooit ben ik daar nu mee bezig. Er is na de wedstrijd niet veel verandert in mijn leven, behalve dat ik wat meer mag eten en minder hyperfocus op een wedstrijd heb; het is echt mijn leefstijl geworden.

Mijn doel nu is om andere mensen ook te bieden wat Lorenzo mij gegeven heeft: coaching tijdens een life changing journey. Dat wil ik niet voor mezelf houden! Want deze transformatie is een van de mooiste dingen die ik in mijn leven heb gedaan en coaching is daarbij de beste investering in mezelf geweest.

Meer weten over onze online coaching. Klik dan hier.

Lorenzo Haarloo

Over de Coach

Naast kennis overdracht en dus het waarom je bepaalde dingen moet doen, vind ik het bij coaching enorm belangrijk dat er mentale ondersteuning is tijdens de ups en downs die horen bij verandering van fysiek en levensstijl.

Bekijk meer resultaten

>