fbpx

Danny

Ik heb in het verleden coaching bij Richard en Chris gehad en dit is me toen erg goed bevallen. Ik heb een aantal jaar geleden de Henselmans PT Cursus gedaan en vond de coaching toentertijd een leerzame aanvulling daarop. Zo’n 2 jaar geleden kreeg ik wat andere trainingsdoelen en zodoende heb ik weer bij Bell Coaching aangeklopt. Op basis van mijn doelen leek Lorenzo een goede match en dat klopt achteraf zeker!

Bell Coaching is naar mijn inziens de beste zijn op het gebied van online coaching in Nederland. Voor mij persoonlijk sluit het goed aan bij mijn eigen trainingsdoelen. Maar ook voor mijn eigen werk als Personal Trainer is het enorm leerzaam. Naast de coaching is de Bell Academy voor mij ook een hele mooi toevoeging qua het vergroten van mijn eigen kennis.

Ik had van tevoren wel twijfels of zij me goed konden helpen met mijn nieuwe trainingsdoelen (hardlopen/cardio) maar dit bleek al snel ongegrond. 

Na jarenlang alleen maar aan krachttraining te hebben gedaan, had ik het doel om conditioneel wat te verbeteren en dit het liefst ook door te hardlopen. Ondanks dat ik naar mijn idee aardig sterk was, vond ik mezelf niet fit als ik ook geen 10 km kon hardlopen. Daar moest verandering in komen dus.

Daarnaast begon het ook een beetje als een experiment omdat ik toch benieuwd was naar wat dat zou doen met mijn kracht en spiermassa aangezien ik jarenlang een schrikbeeld had van cardio door het zogeheten “interference effect”. Hardlopen zou dan in theorie ook de slechtste vorm van cardio zijn voor mijn krachttraining, maar de praktijk heeft gelukkig anders uitgewezen!

Voor de coaching was ik al begonnen met hardlopen naast mijn krachttraining, maar dit had ik totaal niet goed opgebouwd en gedoseerd dus kreeg ik al snel last van knieklachten. Deze zijn daardoor ook vrij snel teruggekomen in het begin van het coachingstraject. Ik begon daardoor op een gegeven moment te twijfelen of het wel realistisch was om die 2 sporten te combineren, maar gelukkig is dat dankzij de goede hulp en kennis van Lorenzo helemaal goed gekomen. Na een wat langere periode van herstellen, heeft Lorenzo mij daarna het lopen heel rustig laten opbouwen naast mijn krachttraining. Ongeveer een jaar geleden liep ik daardoor voor het eerst (pijnvrij) een 10km en inmiddels is dit wat uit de hand gelopen en heb ik deelgenomen aan 2 trailruns van 14km en 20km. Ook heb ik laatst nog “gewoon op een normale trainingsdag” een halve marathon gelopen.

Ondertussen heb ik al die tijd gewoon 5x per week aan krachttraining kunnen doen zonder dat dit elkaar in de weg zat. Ik heb zeker nog progressie kunnen boeken met het opbouwen van spiermassa en ook mijn kracht gaat nog steeds goed vooruit. De laatste tijd zijn we ook weer de powerlifts fanatieker aan het trainen, dus hopelijk kan ik daar dit jaar ook mijn oude PR’s bij verbeteren. 

Experiment geslaagd dus – je kunt prima krachttraining combineren met cardio (zelfs hardlopen dus!) zonder je gains te verliezen! Daarnaast voel ik me nu een stuk fitter en energieker dan toen ik alleen krachttraining deed, de angst die ik (en waarschijnlijk velen anderen met mij) vroeger had voor cardio was dus zeker niet terecht en ik kan het iedereen aanraden om iets van cardio erbij te doen.

Ik denk dat ik zonder de coaching het hardlopen op gegeven had en waarschijnlijk gewoon weer verder was gegaan met alleen maar krachttraining te doen. De les die ik heb geleerd door Lorenzo is dat het opbouwen van hardlopen naast gewichten tillen een kwestie van geduld en slimme programmering is. Zomaar ineens even 5km gaan hardlopen zonder iets te wijzigen aan je krachttraining is in ieder geval geen succes weet ik uit ervaring. 

Meer weten over onze online coaching? Klik dan hier.

Online Coaching

Behaal je fysieke en mentale doelen met behulp van wetenschappelijk onderbouwde methodes die afgestemd worden op jouw leven.

Lorenzo Haarloo

Over de Coach

Naast kennis overdracht en dus het waarom je bepaalde dingen moet doen, vind ik het bij coaching enorm belangrijk dat er mentale ondersteuning is tijdens de ups en downs die horen bij verandering van fysiek en levensstijl.

Bekijk meer resultaten

>