fbpx

Mindy

 

Ik ben bij Bell Coaching aan de slag gegaan onder begeleiding van Chris. Een primeur, aangezien ik tot die tijd vooral zelf alles uitzocht rondom training en voeding. Dat lukte ook aardig, maar op een bepaald moment begon ik me blind te starten op mijn eigen progressie en dat frustreert. Zeker aangezien ik een nogal stugge mix ben tussen perfectionist en absolute trainings- (en voedings-)autist.

Ik nam, op aandringen van vriendlief, contact op met Bell Coaching. We hebben beiden vorig jaar de Menno Henselmans (toen nog Bayesian Bodybuilding) course afgerond en als ik dan kies voor een coach, wil ik dat het goed is. Dat gevoel had ik vanuit de opleiding bij Bell. Twijfels had ik niet echt, maar ik was wel heel benieuwd hoe ik het zou ervaren om door iemand gecoacht te worden.

Bij mijn contactformulier vermelde ik: “ik wil benen als die van Erin Stern”. Gewoon goeie mooi gevormde quads die in balans zijn met de rest van mijn lijf. Daarnaast was ik vooral erg benieuwd naar de benadering van Bell. Hoe anders zou het zijn dan het schrijven van mijn eigen schema’s en hoe bevalt het dat iemand mij voorschrijft hoeveel ik mag eten en met welke macro’s ik rekening moet houden.

Dat eerste doel heb ik uiteraard nog niet bereikt. Chris nam contact op en was gelijk erg duidelijk: die benen…that’s gonna take a while, zeker als je natural wilt blijven. En dat wil ik. Naturel de potentie van mijn lichaam ontdekken. Wat ik tot nu toe wel heb bereikt, is een frisse wind en nieuwe kijk op mijn training en voeding. Ik ben een sterker geworden, geniet van de trainingen en van het bezig zijn met mijn voeding en heb echt het gevoel dat ik weer vooruit kom. We zijn sinds 2 weken gestart met een bulkfase na een cut van drie maanden en daar heb ik vooral ontzettend veel zin in. Mijn cutfase heb ik afgesloten met een funshoot op aanraden van Chris en ik ben stiekem trotser op het resultaat dan verwacht. Vanwege mijn shape en vanwege het feit dat de foto’s echt weergeven wie ik ben.

Het fijne aan Chris als coach is vooral zijn nuchtere en realistische kijk op dingen die hij combineert met humor. Hij neemt uitgebreid de tijd om mijn vragen wekelijks te beantwoorden, onderbouwd zijn aanpak, denkt met me mee en laat daarnaast ruimte voor eigen invulling. We evalueren regelmatig waar ik sta en bepalen op basis daarvan of mijn vooruitgang naar wens is en hoe we verder gaan. Hoewel het contact volledig online is, heb ik daardoor het gevoel dat er iemand achter me staat waar ik op terug kan vallen en waar ik vertrouwen in heb.

Ik haal veel meer uit het traject dan ik van te voren had verwacht en vind het vooral ontzettend waardevol om met andere ogen naar mijn eigen training en voeding te leren kijken. Hoewel ik het van te voren heel spannend vond om gecoacht te worden, kan ik na deze eerste periode echt vol overtuiging zeggen dat het voor iedere sporter waardevol is zich op een bepaald moment te laten coachen. En dan is Bell Coaching zeker je where to go binnen ons vakgebied!

Chris Kunst

Over de Coach

Het is mijn missie om gepassioneerde mensen te helpen dichterbij hun fitness doelstelling te komen: hetzij het maximaliseren van kracht en spiermassa, vetverlies om een awesome fysieke shape te bemachtigen, of simpelweg het optimaliseren van je “fitness lifestyle” zodat je vitaal en sterk je leven door kunt.

Kennis overdracht vind ik daarbij fundamenteel: jij moet weten wat je doet, en waarom.

Bekijk meer resultaten

>