fbpx

Evert Botterweg

Ik weet het nog goed 7 juli 2015, de dag dat ik aan de slag ging als cliënt van Richard. Voordat ik mij als cliënt meldde bij Richard, had ik net een traject achter de rug waarbij ik van 115 kg naar 74 kg ging en niet goed wist wat ik verder wilde, met als gevolg dat ook ik bij fitness coaches terecht kwam waarvan ik me nu afvraag “waarom?”.

 

Ik stelde mij in de eerste weken bij Richard als doel om iets te maken van mijn lichaam en zo weer langzaam het vertrouwen te kunnen opbouwen, we besloten te gaan voor een fotoshoot! Dit was in het kort het begin van een lange leerzame en nog steeds voortdurende tocht bij Richard. Waarbij ik voor de eerste keer ging bulken, doelen stelde voor mijn eerste wedstrijd in december 2016 en daarbij ook mijn eerste prep had.

 

 

Mijn eerste (en enige) binge meegemaakt enz. Allemaal punten waar ik het mentaal heel erg zwaar mee gehad heb en waar ik vooraf ook nooit rekening mee gehouden had. Ik dacht zoals altijd ‘dat doen we wel even’, maar zelfs nu tijdens het schrijven van dit verhaal denk ik aan de punten (vooral mentaal) waar ik op dit moment samen met Richard aan werk.

Deze punten vallen mij zwaarder dan het 7 dagen in de week trainen, het continue bezig zijn met je trainen en eten. Het stellen van prioriteiten, om zodoende naast mijn ondernemerschap, mijn vrouw en 2 kids en mijn overige ambities, tijd vrij te maken voor mijn passie/obsessie voor het bodybuilden.

 

Los van de training, voedingsschema’s en check ups die je hebt met je coach, bied Richard ook een helpende hand bij psychosociale vraagstukken. Het gaat niet altijd even makkelijk en ook nu ben ik soms nog onzeker over mijn lichaam! Gek??… Nee….. Als je jaren met morbide obesitas hebt moeten leven, duurt het gewoonweg heel heel erg lang voordat je een nieuwe baseline kan stellen als zijnde je ‘nieuwe ik’. Inmiddels zit ik aan het eind van een nieuwe bulk en gaan we over één maand langzaam toe werken naar mijn tweede en zeker niet mijn laatste wedstrijd.

Ik ben Richard dan ook extreem dankbaar voor alles wat we samen bereikt hebben, en wat we samen nog zullen gaan bereiken!

Wil je meer weten over mij? Volg me op Instagram: https://www.instagram.com/evertbotterwegz/

Richard Bell

Over de Coach

Eigenaar Bell Coaching. Ik coach zowel nationaal als internationaal cliënten met maar 1 doel: maximaal resultaat, waarbij jij ook alle tools aanleert om dit levenslang vol te houden.

Mijn kracht ligt in het combineren van optimale progressie met intensieve mentale coaching, om jou in elk aspect van je leven te ontwikkelen. Daarnaast verzorg ik zowel nationaal als internationaal opleidingen voor professionals, seminars en clinics.

Bekijk meer resultaten

>