fbpx

Lisanne Mol

Ik was bij Richard Bell terechtgekomen via zijn vriendin, Sharr, met wie ik toen via Instagram contact heb gehad. Ik was enorm nieuwsgierig naar powerlifting, dus ben toen met Sharr gaan trainen. Uit de training en de gesprekken die we voerden kwam al snel naar voren, dat een goede coach enorm belangrijk is als je serieuze ambities hebt om te gaan powerliften.

Toevallig was Richard er die training ook bij, waardoor de keuze om te kiezen voor Bell Coaching vrij snel gemaakt was. Zeker omdat Sharr ook gecoacht wordt door Richard (en ik overwhelmed was met haar fysiek en kracht), had ik er alle vertrouwen in dat ik op de juiste plek beland was!

Mijn eerste doelstelling was al vrij snel bepaald: meedoen aan een beginnerswedstrijd. Zo gezegd, zo gedaan: coaching gestart , wedstrijd gepland. In de twee maanden naar de wedstrijd toe heb ik zo ontzettend veel geleerd!

Het toepassen van progressive overload, maaltijden anders indelen, een heel andere manier van trainen hanteren; dat alles heeft me een eerste plaats bij mijn allereerste wedstrijd opgeleverd! In principe had ik met mezelf afgesproken om de wedstrijd als ’test’ te zien, om te kijken of ik powerlifting wel echt zo leuk vond. Nou, ik kan je vertellen dat ik na die wedstrijd helemaal OM was.

Ik wist 200% zeker dat dit mijn sport is en dat ik hiermee verder wilde gaan! Uiteraard de coaching daarna dus ook voortgezet, om vervolgens het NK junioren mee te doen. Of toch niet? Paspoort? Hmm… #neverforget. Leermoment, haha!

Herkansing heb ik mogen doen op de DRC Cup, waar ik een tweede plaats heb gehaald én me heb gekwalificeerd voor het NK! Wederom doelstellingen behaald, wat zonder Richard nooit gelukt zou zijn. Dankzij Richard ben ik enorm zelfverzekerd geworden. Het was voor mij een vrij moeilijke keuze om van de -84 kg klasse naar de -72 klasse te gaan, omdat ik bang was dat al m’n spiermassa eraan zou gaan.

Deze switch is echter de beste keuze geweest in mijn training carrière, want ik ben nu zo onwijs blij met mijn fysiek én ik ben veel sterker/competitiever geworden! Richard heeft me gedurende dit afvaltraject (van ruim 78 kg naar 72 kg) enorm goed begeleid en heeft me in laten zien dat spiermassa opbouwen in een energietekort gewoon mogelijk is!

De online coaching vond ik erg prettig werken. Elke trainingssessie zorgde ik ervoor dat ik voldoende filmmateriaal had om feedback op te krijgen. Wekelijks bespraken we dan samen de voortgang, struikelblokken en verbeterpunten, waar ik de eerstvolgende training meteen mee aan de slag kon gaan.

Het fijne aan de coaching van Richard is dat hij ook echt naar jou kijkt als persoon; wat vind je leuk, welke aspecten hebben invloed op je leven, wellicht andere dingen die spelen en je training beïnvloeden? Coaching is veel meer dan voedings- en trainingsschema’s maken en bijstellen! Dus ben je op zoek naar een bevoegde, betrokken, geïnteresseerde en vooral LEUKE coach; dan zit je bij Richard zeker goed!

Als ik Bell Coaching aan een vriend of vriendin moest omschrijven, dan zou ik zeggen: “een van de betere investeringen die je in jezelf kunt maken.” Dankzij Richard heb ik zo ontzettend veel dingen geleerd, die ik dagelijks nog steeds kan toepassen! Geen seconde spijt gehad van de coaching. Daarnaast heb ik er ontzettend veel leuke contacten aan overgehouden!

Dankzij de maandelijkse team meetings, waarbij we met het gehele team ergens gingen trainen en eten, heb ik veel leuke mensen mogen ontmoeten en had ik echt een ’teamgevoel’. Team Bell is echt een soort familie met GAINS!

In februari 2019 ben ik op mezelf gaan wonen, waardoor ik de coaching helaas heb moeten stoppen vanwege maandelijkse lasten. Ik kan oprecht iedereen Bell Coaching aanbevelen, ongeacht of je wedstrijdambities hebt of niet. Richard, DANKJEWEL. Voor alles. ️

Richard Bell

Over de Coach

Eigenaar Bell Coaching. Ik coach zowel nationaal als internationaal cliënten met maar 1 doel: maximaal resultaat, waarbij jij ook alle tools aanleert om dit levenslang vol te houden.

Mijn kracht ligt in het combineren van optimale progressie met intensieve mentale coaching, om jou in elk aspect van je leven te ontwikkelen. Daarnaast verzorg ik zowel nationaal als internationaal opleidingen voor professionals, seminars en clinics.

Bekijk meer resultaten

>