fbpx

Lorenzo

Edit: Lorenzo is ondertussen zelf coach geworden bij Bell Coaching.

Al vrij snel toen ik begon met krachttraining (zo’n 8 jaar geleden), was ik gek op Powerliften en had ik als doel om ooit wedstrijden te doen. In het begin deed ik echter nog vooral algemene krachttraining en ik ben me pas later op Powerliften gaan focussen.

Ik ben lang koppig geweest en wilde dit per se helemaal zelf doen. Mijn gedachte: “Ik ben zelf een coach en heb de benodigde kennis, daarnaast ben ik zelf op een goed niveau gekomen en ken ik mijn lichaam het beste, dus waarom zou ik een coach nodig hebben?”

 

Gelukkig heb ik die koppigheid opzij kunnen zetten toen mijn doelstelling om met het NK in mee te doen serieus werd. Ik besefte mij ook dat het niet per se ging om mijn kennis, maar dat het er vooral om ging dat het moeilijk is om objectief naar jezelf te kijken.

Ook had ik net de stap gezet van Personal Trainer in loondienst naar zelfstandige PT’er / Online Coach, waardoor ik het steeds drukker kreeg. De “stress” van opeens geen vast en zeker inkomen meer begon ook invloed te hebben op mijn trainingen. Dus ging ik op zoek naar een coach.

Ik wilde een coach waar ik van zou kunnen leren, om mezelf meteen als coach verder te ontwikkelen. Deze coach zou zijn aanpak wetenschappelijk moeten kunnen onderbouwen, maar ook ervaring moeten hebben met vertaling naar de praktijk.

Als laatste zou de coach ook zeker niet iemand moeten zijn die alleen een schemaatje opstuurt en that’s it; Het moest iemand zijn die verder gaat dan alleen trainen en voeding, iemand die ook naar andere aspecten van je leven kijkt en dat ook meeneemt in het coaching traject.

Aangezien ik bekend ben met de industrie, had ik meteen een paar namen in gedachten. Ik had Richard al vaker voorbij zien komen met goede informatie en de resultaten van zijn cliënten.

Toen ik begin 2017 begon met de Henselmans PT Course, die door hem wordt gegeven, ben ik echter pas gaan kijken naar Bell Coaching. Richard stond (bij mij) vooral nog bekend als fysiek coach en ik twijfelde of hij me zou kunnen helpen met Powerliften.

Ik zag dat hij toch ook Powerlifters trainde en iemand in de cursus werd ook door hem gecoacht. Ik heb deze persoon gevraagd naar zijn ervaring. Dit gesprek bevestigde veel van mijn eisen.

Wat in dit gesprek wat me echt heeft overgehaald is dat deze cliënt dingen zei als: “…hij is altijd bereid om te helpen, veel meer dan alleen wat je moet tillen en eten, echt persoonlijk…” en “Alles waar je tegenaan loopt weet hij mee te dealen, wat hem heel veilig en vertrouwd doet aanvoelen…”

Daarbij komt ook nog dat ik vind dat Bell Coaching als bedrijf een erg positieve, behulpzame vibe uitstraalt. Geen bullshit, volledige focus op de cliënten en het verschaffen van goede informatie en het verbeteren van de Nederlandse fitness industrie.

Ik ben ontzettend blij dat ik deze stap heb gezet. “De kleinste momenten kunnen de grootste impact hebben” is hier zeker toepasselijk. Ik had niet gedacht dat deze keuze zoveel impact zou hebben.

Ik heb mijn doel behaald en ben Nederlands Kampioen geworden in de -66 kg klasse, met 3 Nederlandse records op mijn naam, daarnaast is ook mijn bedrijf, persoonlijke leven en mijn kennis erop vooruit gegaan.

Mijn ervaring met online coaching bij Bell Coaching is dan ook méér dan ontzettend positief. Zonder de coaching zou het me veel langer en veel meer pijn en moeite hebben gekost om dit allemaal te bereiken.

Lang verhaal allemaal, maar het laatste wat ik toch nog echt kwijt wil: Het mooiste aan Bell Coaching is waarschijnlijk toch wel Team Bell… en ik moet zeggen dat ik dat echt helemaal niet had verwacht en dat ik daar ook helemaal niet naar op zoek was. Ik ben altijd een beetje een “lone ranger” geweest met mijn training. Alhoewel ik jaren in een sportschool heb gewerkt, trainde ik altijd lekker thuis in mijn home gym, heerlijk vond ik dat.

Maar in Team Bell heb ik mensen gevonden met dezelfde passie. Ik kijk er nu altijd naar uit om weer samen te trainen en gezellig andere dingen te doen. Hoe mooi is het om je passie te kunnen delen met anderen die precies weten wat je bedoelt en ervaart?! Mijn weg naar het NK en het NK zelf zouden dan ook zeker niet hetzelfde zijn geweest zonder deze geweldige groep mensen.

Wat heb ik toch een ontzettend mooie, onvergetelijke dag/weekend gehad bij het NK. Eén van de beste dagen ooit en ik had het met niemand anders willen ervaren dan met Richard en het team!

Lorenzo Kampioen NK Powerliften

Vincent Huisman

Over de Coach

Vanuit passie, ervaring en continue studie ondersteun ik ondernemers in de fitness branche met zakelijke aspecten zoals online marketing en sales. Ik heb een bovengemiddelde interesse in wetenschap, fitness en voeding en ik ben een gecertificeerde Personal Trainer.

Bekijk meer resultaten

>