Magali

Ik ken Bell Coaching sinds kort en een vriendin van mij was net begonnen met de Menno Henselmans Personal Trainer cursus. Zij praatte erg enthousiast over de wetenschappelijk onderbouwde opleiding, wat mij triggerde.

Ik ben al lang fanatiek bezig met sport met meer dan 10 jaar ervaring als hardloper, en sinds een paar jaar haal ik mijn plezier uit bootcamp en krachttraining. Ik merkte dat ik mijzelf verder wilde gaan ontwikkelen en een stapje verder wilde gaan zoals een bikini-fitness wedstrijd. Ik had wel twijfels van tevoren, want mijn sociale omgeving stond daar niet helemaal achter en ik wilde wel goed naar mijn lichaam gaan luisteren.

Na het aanmelden voor online coaching heb ik in overleg met Coach Wesley besloten eerst goed te bedenken wat ik nu eigenlijk wilde: We waren het samen eens dat, als ik zulke ambitieuze doelen had en mijn persoonlijke sociale omgeving daar niet helemaal achterstond, ik dan eigenlijk al met -10 zou beginnen.

Na ons gesprek heb ik hier goed over nagedacht en een paar maanden eerst zelf nog lekker doorgetraind met alles wat ik deed (bootcamp, crossfit, pilates, fietsen, af en toe rennen en zwemmen – dus 1001 sporten tegelijkertijd). Achteraf ben ik blij dat Wesley mij aan het denken zette: Met mijn drukke levenstijl was een bikini wedstrijd waarschijnlijk niet erg realistisch.

De kriebels om een Bell Coaching begeleiding te beginnen en samen met Wesley te werken was hoog.

Een paar maanden verder startte ik bij Wesley onder het motto: “If not now, then when?” en “A goal without a plan is just a wish”.

Mijn persoonlijke doelen waren simpel: meer spiermassa opbouwen, sterker worden en maximaal vet verliezen. Maar ook als fitness fanaat zo veel mogelijk leren van mijn lichaam. En misschien het allerbelangrijkste: van het proces genieten!

Ik wilde kijken hoe ver ik kon gaan zonder de druk van een wedstrijd. Eerste kijken hoe leuk ik het zou vinden. Ik was nu ook bereid om mijn trainingen aan te passen, van 1001 dingen naar meer focus en minder cardio en veel meer kracht.

Mijn ervaringen zijn alleen maar positief en ik heb er zeker geen spijt van:

  • In plaats van minder eten (wat ik in eerste instantie dacht) moesten mijn calorieën flink omhoog voor een langere lange periode. Ik vond dat wel spannend in het begin (ik wilde niet “dikker” worden) maar ik had vanaf dag één 100% vertrouwen in mijn coach. We hielden het goed in de gaten, deden samen overleg en stuurden elke week bij. Het ging dus makkelijker dan ik had bedacht. Verder gingen de trainingen beter aangezien ik meer energie had.
  • Ik beweeg van nature heel veel want ik doe “woon-werk-sportschool-overal” reizen op de fiets (minimaal 1 uur, anderhalve uur elke dag). Ik vond het een beetje lastig om andere sport te laten staan, maar Wesley heeft me daar goed in begeleid en steeds dichter bij mijn doel gebracht. Uiteindelijk was het een kwestie van gewoontes omdraaien.
  • Ook de cut naar deze shoot (afbeelding), is mij meer dan meegevallen.

Als ik geen online coaching had gevolgd, zou ik nu nog heel veel trainen zonder echt goede progressie te boeken en had ik misschien een blessure opgelopen. Mijn herstel zou zeker niet in orde zijn en had ik mijn lijf onder veel stress gebracht. In mijn eerste programma stond ook: MINDER is soms MEER. Ik moest van de gedachte afstappen dat ik meer en meer wilde doen op het gebied van trainen.

Ik ben zeer tevreden en heel trots op de resultaten die ik behaald hebt!

Soms was het druk en had ik veel stress, maar Wesley heeft naar mij geluisterd en samen met mij naar mijn levensstijl gekeken om een specifiek programma te maken. Naast mijn drukke agenda en perfectionisme, gaf Wesley me rust en flexibiliteit.

Wesley is ook altijd heel eerlijk naar mij geweest. Hij gaf mij meer vertrouwen in mijzelf en kon mij geruststellen mocht ik me ergens druk over maken. Maar ook, als ik iets stoms deed (zoals naar de gym gaan terwijl ik eigenlijk heel moe was) zei Wesley dat ook en dat vond ik het mega fijn! Juist met eerlijke feedback (van beide kanten), kunnen we verder! Daarnaast heb ik Wesley ervaren als slim, met veel kennis over het menselijk lichaam Als persoon is Wesley superchill, vriendelijk en enthousiast over zijn werk. Hij was erg betrokken, doelgericht en rustgevend.

Big big thanks for eveything Wesley! Meer dan je denkt heb je mij geholpen.

Team Bell, bedankt ook voor de kans om nog meer te leren over bepaalde oefeningen.

Meer weten over onze online coaching? Klik dan hier.

Online Coaching

Behaal je fysieke en mentale doelen met behulp van wetenschappelijk onderbouwde methodes die afgestemd worden op jouw leven.

Wesley Bosman

Over de Coach

Met Wesley zijn academische achtergrond als Bewegingswetenschapper vindt hij het gaaf de laatste wetenschappelijke inzichten op de meest simpele manier te vertalen naar de praktijk voor zowel atleten als niet-sporters. Naast dat hij zich kan uitleven in een intensieve krachttraining, speelt hij voetbal in een selectie elftal, grijpt hij nieuwe zakelijke avonturen met beide handen aan en programmeert hij graag websites en mobiele apps.

Bekijk meer resultaten

>