fbpx

Nobby

Ik zit nu ongeveer een jaar bij Bell Coaching onder leiding van Jordy Ziemke

Ik ben bij Bell Coaching gekomen via een bekende die daar toendertijd al meerdere jaren mee samenwerkte. Waarom ik hierbij terecht ben gekomen is een langer verhaal en was eigenlijk al “years in the making”.

Heel mijn leven ben ik al sportief geweest. Ik heb meerdere jaren op wedstrijdzwemmen gezeten, wielrennen/mountainbiken vond ik leuk om te doen en ook heb ik jaren veel competitief indoor karting gedaan. 

Al zo’n 6 jaar voordat ik begon met fitness (denk op mijn 22e) was ik erg geïnteresseerd de sport, maar de drempel van de sportschool was te hoog om de stap te zetten. Op het moment dat mijn broertje zijn CIOS opleiding deed en begon te werken bij een sportschool kwam ik erachter dat het eigenlijk helemaal niet zo’n ‘enge’ wereld is. Beter gezegd het tegenovergestelde.

We begonnen met twee trainingen in de week, later werden het er drie en nu zijn het er al lange tijd vijf. Eerst als nieuwkomer gebruik gemaakt van de vaste toestellen voor full body, maar na een aantal maanden was daar meer free weight aan toegevoegd.

THEN… COVID STRUCK…
Lockdowns, sportscholen dicht, sportscholen weer open met beperkte tijden wegens avondklok, dan weer dicht. Voor mij voelde die tijd best eenzaam. Ik had en heb geen vriendin waarmee ik mijn gevoelens kan delen. Thuis zitten mijn vader en broertje, maar enkel mannen onder elkaar is ook niet alles. Kortom, het voelde alsof ik met mijzelf zat opgescheept. Dat is best confronterend, maar kan ook leiden tot nieuwe inzichten.

Tijdens mijn eerder genoemde zwemperiode voelde ik mij op mijn sterkst, maar dat was toen ik begon met fitness inmiddels al zo’n 7 jaar geleden. In gedachten ben je altijd nog de persoon die je toen was, maar de kracht was ver te zoeken. Dat samen met de confronterende COVID periode heeft mij erg aan het denken gezet.

Ben ik tevreden met wie ik ben? Ben ik tevreden met het lichaam waarin ik leef? Hou ik van mezelf? Doe ik hetgeen wat ik graag doe? Het antwoord op die vragen was nee. Toen vroeg ik mij af. Wat wil ik met mijn leven? Wat wil ik bereiken? Wie wil ik zijn? Dit was kerst 2021. Op dat moment was hield ik mezelf al 2 jaar bezig met fitness, maar zag niet de gewenste progressie. Om antwoord te geven op voorgaande vragen.

Wat vind ik echt leuk om te doen? Wat wil ik met mijn leven en wat wil ik bereiken? Het antwoord was fitness. Fitness vind ik zo mooi, omdat het niet zomaar een sport is. Het is een levensstijl. Soms noem ik het ook wel levend beeldhouwen. Als fanatiekeling houd je jezelf er elke dag mee bezig. De juiste voeding, calorieën tracken, trainingen etc. Het is een
totaalplaatje.

Ik wilde weer van mezelf houden, doen waar ik echt blij van word, meer zelfverzekerdheid krijgen en niet meer lopen aanmodderen. Daarbij wilde ik ook werken aan het creëren van mijn droomlichaam. Ik ben nu nog jong! The time is now!

Gezien ik zelf een wetenschappelijke achtergrond heb, vond ik het ook erg belangrijk dat enige coaching die gegeven zou worden ook gebaseerd was op wetenschappelijke feiten en geen aannames. Dat samen met de ervaringen van een bekende heeft mij naar Bell Coaching geleid. Begin januari 2022 heb ik het inschrijfformulier ingevuld. Al snel werd er gereageerd door Richard en is op basis van mijn wensen een coach toegewezen, dit was Jordy Ziemke.

In eerste instantie leek de coaching erg duur, maar dat was al snel vergeten. Mezelf bij Bell Coaching aansluiten is letterlijk een van de beste keuzes van mijn leven geweest. 8 februari was de start van het zogeheten powerbuilding traject.

Dit houdt in dat het een mix is van bodybuilding en powerlifting zonder ergens specifiek de focus op te leggen. Wat ik heel erg goed vind aan Bell Coaching is dat er erg nadruk wordt gelegd op range of motion, houding en uitvoering van de oefeningen. Ofwel, efficiënt trainen voor zoveel mogelijk progressie én met de juiste houding zodat blessures nu en in de toekomst voorkomen worden. Dat maakte dat het misschien een relatieve “slow start” was van het traject.  Echter merkte ik al na enkele maanden dat ik al meer progressie had geboekt dan de 2 hele jaren daarvoor.

Naast de trainingen zelf wordt er ook gekeken naar de juiste voeding en wordt alles afgestemd op jou persoonlijke wensen en lichaamsbouw. Het begin van de samenwerking was erg wennen, omdat er ineens heel veel getracked diende te worden. Workout video’s, calorieën en macro’s bijhouden, trainingsschema continu bijwerken, lichaamsgewicht bijhouden en huidplooimetingen. Dit lijkt lastig, maar al snel hoort het bij je levensstijl en geeft het hele nuttige data.

Nu zijn we 1 jaar verder en is mijn leven totaal veranderd. Zowel op lichamelijk vlak als geestelijk/mentaal en op sociaal gebied. Ik ben nu terug op hetzelfde lichaamsgewicht alleen dan met veel meer spiermassa. Ik heb geleerd weer van mezelf en mijn lichaam te gaan houden. Het lichaam kan zoveel meer dan je ooit voor mogelijk houdt. Progressive overload is daarbij niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal.

Continu verleg je je eigen grenzen. Dat maakt dat ik ook een stuk zelfverzekerder ben geworden en veel meer sociale contacten heb. Ik mag er zijn en hoef me nergens voor te schamen (dat blijft soms nog wel lastig).

Voordat ik begon, had ik mezelf nooit voor kunnen stellen dat ik een jaar later 99% van de oefeningen pijnloos kon uitvoeren en zoveel progressie zou hebben gemaakt. 

Om een voorbeeld te geven. Bij de start deadliftte ik met 90-100kg en altijd pijn. Nu heb ik inmiddels 185kg gepakt zonder ook maar een beetje pijn en nog reps in de tank. De wekelijkse video call met de coach was voor mij voldoende om alle mogelijke issues te bespreken en het plan van aanpak voor de komende week door te nemen.

Zonder Bell Coaching en Jordy Ziemke was ik op dit moment waarschijnlijk nog steeds aan het aanmodderen. Niet goed wetende hoe ik het moest aanpakken en met veel minder geboekte progressie.
Écht. Jordy Ziemke heeft mijn leven en mij als mens volledig veranderd in absolute positieve zin en ik word zelfs een beetje emotioneel bij de gedachte hieraan. Ik ben hem zo dankbaar. Weet niet hoe ik het in worden moet beschrijven. 

Een ding wat zeker is is dat Bell Coaching voor altijd een speciaal plekje in mijn hart heeft gekregen. Ik kijk zeer uit naar mijn samenwerking in 2023 en de potentie die voor het oprapen ligt.

Tot slot. Voor iedereen die graag fitness/bodybuilding/powerlifting doet en echt zijn/haar niveau naar een hoger level wilt tillen zeg ik doen! Twijfel je over Bell Coaching? De enige remedie is starten! 

Your future self will thank you.

Meer weten over onze online coaching? Klik dan hier.

Online Coaching

Behaal je fysieke en mentale doelen met behulp van wetenschappelijk onderbouwde methodes die afgestemd worden op jouw leven.

Jordy Ziemke

Over de Coach

Ieder mens is uniek en verdiend persoonlijke aandacht! Coaching draait om samenwerking. Het is mijn missie om met een wetenschappelijke sausje en met veel passie jou verder te helpen om je beste fitness resultaten te behalen. Doelen behalen is hard werken, maar ook plezier tijdens de coaching staat voorop!

Bekijk meer resultaten

>