fbpx
crunchy chicken

Crunchy chicken zonder frituren

Krokante kip met een bite ga je normaal gesproken alleen maar ervaren middels een goede frituurbeurt, geïnspireerd door je lokale KFC. Maar het is heel makkelijk om je eigen KFC kip te maken, zonder ingewikkelde ingrediëntenlijsten of een gigantische hoeveelheid onnodige calorieën. Maak kennis met onze crunchy kip!

Ingrediënten

  • Klein zakje Dorito’s (smaak naar keuze)
  • 100 gram kleingesneden kipreepjes
  • 1 ei
  • 1 ei-eiwit

Instructies

  1. Kruimel de Dorito’s fijn tot kruimels en strooi ze in een kommetje gemengd met eventueel paprika, chili en kerriepoeder.
  2. Mix vervolgens het ei en het ei-eiwit in een kommetje.
  3. Dompel de kipreepjes eerst in het ei en vervolgens in de Doritos. Zorg ervoor dat je de kleur van de kip nauwelijks meer erdoorheen ziet.
  4. Leg de stukjes kip op een bakplaat en bak ze 20 minuten in de oven op 220 graden.
  5. Enjoy your homemade KFC!

Oh ja, Mocht je ei en Dorito’s kruimels over hebben? Maak er een lekker crispy omeletje van zodat je macro’s daadwerkelijk kloppen!

Macronutriënten

Calorieën: 339 kcal
Eiwitten: 36 gram
Vetten:  16 gram
Koolhydraten:  16 gram


Bekijk ook:

Gepubliceerd: 20/11/2017
Laatst bijgewerkt: 06/05/2022

Auteur: Richard Bell

Eigenaar Bell Coaching. Ik coach zowel nationaal als internationaal cliënten met maar 1 doel: maximaal resultaat, waarbij jij ook alle tools aanleert om dit levenslang vol te houden.

Mijn kracht ligt in het combineren van optimale progressie met intensieve mentale coaching, om jou in elk aspect van je leven te ontwikkelen. Daarnaast verzorg ik zowel nationaal als internationaal opleidingen voor professionals, seminars en clinics.

Plaats je reactie:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>