fbpx

Erik

Via een oud-collega kwam Bell coaching in mijn vizier. 19 jaar geleden begon mijn fitness avontuur toen ik bij de fysieke keuring van de Landmacht te horen kreeg dat ik eerst even een jaartje goed moest eten en ‘bodybuilden’, en wanneer ik wat kilootjes zwaarder was kon ik het opnieuw proberen. Ik ben verslaafd geraakt aan de sport en in die 19 jaar heb ik redelijk wat ervaring en kennis opgedaan.

Tegenwoordig is er zoveel informatie in de omloop dat het soms lastig is om de juiste info er tussenuit te filteren. Ik merkte drie jaar geleden dat ik in een ‘trainingssleur’ terecht was gekomen en wilde met een lokale coach aan de slag gaan om fysieke resultaten te boeken. Zijn ‘coaching’ was puur zelf opgedane bro-science, wat achteraf ook terug te zien was aan de training en voedingsschema’s. Ondanks dat ik wel wat resultaat had geboekt, was ik niet tevreden over de werkwijze.

Daarom ben ik uiteindelijk voor een tweede coachingspoging bij Bell aan de slag gegaan. Na ze een tijdje online gevolgd te hebben in combinatie met de ervaring van mijn oud-collega was ik overtuigd. De wetenschappelijke onderbouwing en een echt op maat gemaakte aanpak sprak mij erg aan. Ik heb mezelf begin van het jaar aangemeld, waarbij mijn doel was om in de zomer mijn beste shape ooit te hebben.

Ik kwam uiteindelijk bij Jordi Kamp terecht. Zijn Instagram posts spraken mij al wel aan, dus ik was zeer benieuwd wat Jordi mij te bieden had. In het begin is het natuurlijk aftasten, maar al snel voelde het vertrouwd. Het fijne was dat wij al snel overeenkwamen dat het vooral ging om de visuele veranderingen en dat een cijfer op de weegschaal niet het meest relevante was. Natuurlijk hielden we veel data bij, maar dat was bedoeld om te kijken of we objectief ook de goede richting opgingen.

Ik kreeg een erg fijn trainingsschema. De enige eis die ik had gesteld was dat ik één keer per week een duurloop in mijn programma wilde verwerken, want naast dat ik graag fitness ben ik ook een redelijke hardloop junkie. De voeding werd meteen redelijk scherp ingezet wat ik in het begin wel even lastig vond, maar met de feedback van Jordi had ik al redelijk snel een goed en duurzaam patroon uitgestippeld. Ik vond het belangrijk dat ik mijn gezin niet belastte met aparte gerechten en dat ik dus gewoon samen kon eten met het gezin. Hier moest ik alleen wat bewuster zijn in mijn porties en verhoudingen.

Omdat je alles vast moet leggen met betrekking tot eten, slapen en trainen zie je de progressie niet alleen in de spiegel maar ook op papier. Hier zat voor mij echter ook een gevaar in. Zodra de weegschaal een paar dagen bleef hangen of zelfs wat omhoog ging, werd ik daar onrustig van. Ik had dan het gevoel dat mijn progressie stagneerde. Daar waren de wekelijkse online momenten perfect voor en Jordi kon mooi uitleggen wat de oorzaak was en mij hierin ook geruststellen op basis van mijn andere data.

Na enkele maanden was de zomervakantie dan eindelijk daar. Ik was tevreden over het resultaat en had plannen met Jordi om een lean bulk te gaan proberen na mijn vakantie. Helaas gooide wat onvoorziene privé-omstandigheden roet in het eten en is de coaching ongepland en wat abrupt gestopt. Dat neemt niet weg dat ik veel heb geleerd over duurzame training en voeding. Dit zal ik natuurlijk blijven toepassen. En zodra de privé-omstandigheden het weer toelaten zal ik zeker weer bij Bell en Jordi de draad op wil pakken, want ik heb het gevoel dat ik nog veel meer kan leren!

Meer weten over onze online coaching? Klik dan hier.

Online Coaching

Behaal je fysieke en mentale doelen met behulp van wetenschappelijk onderbouwde methodes die afgestemd worden op jouw leven.

Jordi Kamp

Over de Coach

Naast dat ik mijn passie voor training en voeding naar jou over wil brengen en hier mooie duurzame resultaten te behalen. Zonder dat je wordt afgeleid door nonsense. Samen maken we beslissingen waar jij achterstaat en volledig voor wilt gaan. Samen bespreken we je moeilijke momenten, maar vieren we ook zeker iedere win!

Bekijk meer resultaten

>