fbpx
  • Home
  • >
  • Blog
  • >
  • 18 Manieren om jezelf te verbeteren door gebruik van jouw telefoon

18 Manieren om jezelf te verbeteren door gebruik van jouw telefoon

We spenderen tegenwoordig veel te veel onnodige tijd op onze mobiel. Dat is iets wat we eigenlijk allemaal wel weten, maar vaak weinig aan (willen) doen. Wie kijkt er tegenwoordig niet meteen naar zijn email bij het opstaan? Of stap een willekeurig restaurant binnen en tel hoeveel mensen nog geen twee uur hun telefoon naast zich kunnen leggen. 

Gelukkig kun je jouw telefoon ook gebruiken voor nuttige dingen, in plaats van om je tijd te verdoen.

Er bestaan tegenwoordige talloze apps en tools, voor pc en telefoon, die kunnen helpen om bijvoorbeeld georganiseerder te werk te gaan, gewicht bij te houden, nieuwe gewoonten aan te leren, to-do lijsten te maken of om je te helpen ontspannen. Zo maak je veel dingen een stuk praktischer voor jezelf, zonder dat je er extra tijd in hoeft te steken. Hieronder een paar van onze favorieten op een rijtje:

Om fitness progressie leuker en makkelijker te maken

MyFitnessPal

Een voor de meesten heel bekende app. Met MFP kun je heel gemakkelijk je voeding bijhouden en zien hoeveel calorieën bestedingsruimte je nog voor die dag hebt.

Het is aan te raden zijn om bij twijfel voedingswaarden dubbel te checken of zelf macro’s van producten in te voeren, want het kleine nadeel is dat de voedingswaarden (bij lange na) niet altijd even accuraat zijn.

Happy scale

Fluctuerend gewicht zorgt, vaak bij vrouwen, meer dan eens voor problemen. Happy scale zorgt ervoor dat je onder andere de trend in jouw gemiddeld gewicht over een bepaalde tijdsspanne kunt zien. Zo hoef je dus niet bij elke ‘bump in the road’ in paniek te raken.

Spotify

Niks is lekkerder dan trainen met goede muziek op. Deezer of Soundcloud kunnen natuurlijk ook.

Google spreadsheets

Deze ligt misschien voor de hand, maar het kan enorm handig zijn om jouw programma te openen en direct aan te passen in google spreadsheets.

Voor diegenen die tijdens het trainen liever helemaal de telefoon aan de kant willen leggen, voldoet een ‘good old’ trainingsschriftje. Notitieboekjes en een pen zijn overal te krijgen.

Voor meer efficiëntie en productiviteit

Kalenders

Rainlendar

Dit is een heel functionele (gratis) kalender met ontzettend veel mogelijkheden, bijvoorbeeld het maken van takenlijsten, zetten van reminders en kleur- en icoon markeren van bepaalde dagen.

Je kunt upgraden naar de pro-versie, maar naar mijn mening geeft de basic versie al meer dan genoeg opties.

Google calendar

Het grote voordeel aan google calender is dat je het heel gemakkelijk kunt synchroniseren aan het google account van anderen, zo heeft dus iedereen inzage, heel handig dus voor een gedeelde planning.

To-do lists

Wunderlist

Van boodschappenlijstjes tot gezamenlijke to-do lists, deze app kan je helpen om dingen die je moet doen te structureren.

Any.do

Een app die zich kenmerkt door een simple lay-out en je helpt om dingen eindelijk af te strepen.

Overig

Everything zoekmachine

Nooit meer iets kwijt op jouw pc. Everything werkt heel simpel. Je typt een bestandsnaam in en de app doet al het spitwerk door al je mappen op de pc. Zo vind je heel makkelijk wat je zoekt, wat enorm veel tijd kan schelen.

Simple mind map

Een grote aanrader voor alle creatievelingen onder ons. Met simple mind map kun je heel makkelijk je brainstorm momenten organiseren op je telefoon of pc

Focus booster

De gratis versie is eigenlijk niets meer dan veredelde stopwatch, maar kan enorm helpen om focus te houden en in time-breaks te werken.

Google docs

Waarschijnlijk ook een oude en vertrouwde, maar vooral heel waardevol in het plannen van projecten en samenwerken met anderen, omdat iedereen inzage heeft en dingen kan aanpassen.

Brain training

Lumosity

Leuk voor als je je cognitieve vaardigheden wilt verbeteren. Met de gratis versie krijg je elke dag 3 spelletjes om je hersenen te trainen.

Nieuwe talen leren

Duolingo

Altijd al een keer een andere taal, zoals Spaans willen leren? Duolingo is een gratis app die heel makkelijk werkt, waarmee je heel makkelijk talen kunt leren.

Babbel

ls je echt serieus bent en meer tijd (en wat geld) wilt investeren in het leren van een nieuwe taal, is Babbel een echte aanrader. Deze app biedt heel gestructureerd lessen voor het makkelijk leren van een nieuwe taal en net dat beetje extra ten opzichte van bijvoorbeeld Duolingo.

Ontspanning

Headspace

Altijd al willen leren mediteren? Headspace is perfect daarvoor. Opgebouwd in blokken van 10 minuten die je elke dag kunt volgen om helemaal Zen te worden.

F.lux

Onderzoek laat zien dat helder, kunstmatig licht mensen langer wakker houdt ’s avonds. Met deze app kun je dat voorkomen. Rond zonsondergang zorgt de app dat jouw scherm langzaam warm, oranje-achtig licht geeft, zodat je niet onnodig lang wakker blijft nadat je bijvoorbeeld ’s avonds nog even doorwerkt of een serie kijkt.

Sleepcycle

Deze app registreert in welke slaapfase je bent en wekt je als je in een lichtere fase komt zodat je uitgerust wakker wordt. Slaap is enorm belangrijk, dus doe er je voordeel mee!

Hopelijk kun je met bovenstaande tips je leven een stuk makkelijker maken en je telefoon ook daadwerkelijk nuttig gebruiken, in plaats van keyboard spelende katten op repeat te kijken.

AppBlock

Blokkeer bepaalde apps op bepaalde tijden, bijvoorbeeld je sociale media apps. Deze app trackt ook hoeveel tijd je spendeert (of verspilt) op social media apps. Het kan je meer rust geven wanneer nodig, bijvoorbeeld in de avond, of tijdens je werk.

online coaching

Bekijk ook:

Gepubliceerd: 10/02/2017
Laatst bijgewerkt: 04/04/2024

Auteur: Sanne Leenman

Fitness en progressie gaan voor mij verder dan een paar dagen per week in de sportschool. Het is voor mij een levensstijl met de prachtige drijfveer erachter om steeds beter te worden. Mijn kracht ligt in anderen te laten inzien hoe je jouw leven zo kunt inrichten om langdurige progressie te bereiken, zonder dat je daar daar alles voor aan de kant zet.

Plaats je reactie:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>