fbpx

Lieke

Mijn naam is Lieke en mag nu ongeveer één jaar deel uitmaken van #Teambell en ik hoop nog véél langer deel te mogen uitmaken van dit team!

Voordat ik bij Bell Coaching kwam

Ongeveer 4 jaar geleden ben ik gestart met Personal Body Plan. Over de jaren heen was ik best wel wat aangekomen, totdat ik een punt had bereikt waarop ik echt niet meer gelukkig was met mijn lichaam. Ik sportte al wel geregeld, maar dit was eigenlijk zonder doel of schema, ik deed maar wat. Van voeding wist ik heel weinig. Op dat moment kende ik via Social media eigenlijk alleen Personal Body Plan. Dit sprak mij toen aan, omdat er heel veel goede resultaten gedeeld werden.

Qua voeding heb ik hier wel heel goed geleerd hoe tracken en If It Fit’s Your Macro’s (IIFYM) werkt. Qua training kreeg ik vooral een schema wat ik aan moest houden. De trainingen waren niet heel uitdagend en niet persoonlijk. En inderdaad het werkte. Natuurlijk werkte het. Ik werd namelijk zó laag gezet in kcal dat ik wel moest afvallen. Correctie; gewicht verliezen.

De trainingen vond ik niet heel uitdagend en waren ook niet persoonlijk. Ook werd er totaal geen aandacht gegeven aan de techniek en progressieve overload. Het tracken van voeding had ik  na 6 maanden wel door! Omdat ik er voor mijn gevoel dus niet heel veel meer uit kon halen, besloot ik na 6 maanden te stoppen.

Tijdens die 6 maanden, kon ik mijn voeding nog redelijk onder controle houden, omdat je toch een coach achter je hebt staan. Wel merkte ik dat ik hier langzamerhand steeds meer moeite mee ging krijgen. Door het extreem laag zitten in mijn calorieën en het alleen maar focussen op de groene balkjes in de app, is mijn relatie met voeding totaal verstoord geraakt. Op het moment dat mijn coaching weg viel, liep dit echt uit de hand. Ik kreeg steeds vaker eetbuien die ik vervolgens weer probeerde te compenseren door zo min mogelijk te eten. Zo belandde ik in een vicieuze cirkel waar ik zelf niet meer uit kwam en die steeds erger werd.

Ik ben in die 6 maanden dan wel 10 kilo afgevallen, maar ik zag er niet heel veel fitter of beter uit dan daarvoor. Ik denk dat ik in deze 6 maanden dus ook erg veel spiermassa ben verloren door het veel te lage aantal calorieën in combinatie met de niet hele effectieve trainingsschema’s.

Ik heb een aantal maanden geprobeerd om zelf mijn voeding weer onder controle te krijgen. Ik merkte dat dit erg lastig zou gaan worden, omdat ik steeds weer in die vicieuze cirkel belandde.
Ik werd hierdoor erg onzeker, zat niet goed in mijn vel en voelde me vaak niet gelukkig. Ook wilde ik graag mijn training veel serieuzer gaan oppakken met een goed schema. Op dat moment ben ik weer gaan nadenken over coaching. Maar ditmaal een echt goede coach die mij zowel mentaal als fysiek naar een hoger niveau zou kunnen brengen.

Starten bij Bell Coaching

Op instagram volgde ik al veel verschillende coaches en coachingsbedrijven. Een coach is toch een flinke investering, dus ik wilde me eerst echt goed verdiepen voordat ik een keus zou maken. Op het moment dat mijn vriend en ik samen naar de Fit Fair beurs gingen, heb ik voor het eerst kennis gemaakt met Bell Coaching. Richard gaf daar een aantal lezingen, die ik stuk voor stuk heb bijgewoond omdat ik de onderwerpen zo interessant vond. Ik kende Bell Coaching op dat moment nog niet. Hij heeft mij eigenlijk meteen diezelfde dag al overgehaald om te kiezen voor Bell Coaching. De manier waarop hij sprak, alleen op feiten gericht. Hij formuleert alles zo goed, alleen maar logische beredeneringen.

Dit alles sprak mij zo erg aan dat ik eigenlijk meteen al om was. Nadat ik de website had bezocht, wist ik het helemaal zeker; Bell Coaching ging hem worden! Mijn voornaamste doel was mijn relatie met voeding verbeteren en de balans terugvinden.  Ik wilde geen eetbuien meer om vervolgens te compenseren. Ik wilde niet meer denken in alles of niets.

Coach Carlo

Daarnaast wilde ik graag mijn fysiek verbeteren. Ondanks dat ik 10 kilo kwijt was, was ik nog steeds niet tevreden met mijn shape. Ik was onzeker en zat niet lekker in mijn vel. Uiteindelijk heb ik Carlo als coach gekregen en ik had me geen betere coach kunnen wensen! Het feit dat hij nooit ergens over oordeelt en mij van begin af aan een vertrouwd gevoel heeft gegeven, heeft ervoor gezorgd dat ik altijd open en eerlijk tegen hem heb durven zijn. Dit heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat hij precies wist hoe en op welke manier hij mij het beste kon coachen. Wat ik ook erg prettig vind, is dat hij altijd overal een positieve draai aan weet te geven waardoor je niet in een negatieve spiraal terecht komt. Dit werkt heel motiverend!

Als allereerste heeft hij mijn kcal een héél stuk omhoog gegooid en mij zo goed als verplicht om nooit meer te compenseren. Ook al zou ik een mindere dag hebben of een eetbui hebben, ook dan niet compenseren. Dit om de balans in mijn voeding terug te kunnen vinden. Ik hoef mezelf niet te straffen als ik een fout maak!  Het hérpakken is de oplossing voor een blijvend resultaat!
Verder kreeg ik een trainingsschema wat persoonlijk voor mij is gemaakt. Als eerst zijn we gaan werken aan mijn techniek. Zodra ik de juiste techniek doorhad, zijn we gaan focussen op het sterker worden in de oefening.

Ik heb nog nooit zoveel geleerd en zoveel progressie gemaakt in de gym, in zo’n korte tijd! Nadat ik de balans in mijn voeding had terug gevonden, wilde ik meer! Ik wilde nu écht mijn shape gaan verbeteren. We hebben toen in overleg besloten mijn kcal wat omlaag te zetten, met als voorwaarde dat als ik ook maar een klein beetje cravings zou gaan ervaren, ik weer omhoog zou gaan.
De gevonden balans was toen het allerbelangrijkste! Ondertussen was mijn zelfbeeld enorm vooruit gegaan. Ik zat lekker in mijn vel, voelde me zelfverzekerd en werd steeds meer tevreden over mijn shape.

Stoppen met roken

NEXT. Stoppen met roken. Dit had ik al zó vaak geprobeerd en dus ook zó vaak gefaald. Ik had hier totaal geen vertrouwen meer in. Als dan ook je relatie met voeding zo verstoord is en je je zo onzeker voelt, is stoppen met roken wel het laatste dat zou gaan lukken. Uiteindelijk durf je ook geen nieuwe poging meer te wagen, omdat je er toch al vanuit gaat dat je gaat falen en je zelfvertrouwen dan nog meer omlaag gaat. Maar nu voelde ik me zó sterk en zó zelfverzekerd dat ik toch weer een poging wilde wagen. Ondertussen ben ik, as we speak, nu ruim 2 maanden gestopt met roken!  Dit heeft ongetwijfeld véél meer impact op mij gehad dan ik ooit had kunnen bedenken.

Sinds ik gestopt ben met roken, ben ik de balans in mijn voeding weer een beetje kwijtgeraakt. Ik ben een aantal kilo aangekomen, waarvan ik enorm baalde. Maar dankzij mijn zelfvertrouwen en dankzij de hulp van Carlo houd ik het nog steeds vol!

Hij heeft ervoor gezorgd dat ik ook daadwerkelijk in mezelf ben gaan geloven dat deze stoppoging gewoon de laatste is! Hij heeft mij weten te motiveren die paar kilo te accepteren, wat liever voor mezelf te zijn en vooral niet te gaan roken. Wat erg lastig is als je én snakt naar een sigaret én de weegschaal omhoog ziet gaan!

Hij heeft mij laten in zien dat je soms je prioriteiten moet verleggen om ergens anders beter in te worden! Je kunt dan later weer oppakken wat je eerder ook al deed. Op deze manier kun je op meerdere vlakken groeien, alleen niet tegelijkertijd! Als je beiden eenmaal onder de knie hebt, kun je dit gaan samenvoegen.

Ondertussen ben ik dus 2 maanden gestopt met roken en voel ik mezelf sterk genoeg om nu weer meer op voeding te gaan focussen. Ik ben er klaar voor om deze 2 vlakken, voeding en niet roken, nu samen te gaan voegen. Ik merk dat ik het nog steeds lastiger vind dan toen ik nog rookte en dit zal nog wel even zo blijven. Maar ik wéét hoe ik mijn voeding voorheen onder controle heb gekregen, dus deze basis heb ik al! Ik wéét ook, dankzij Carlo, hoeveel wilskracht en doorzettingsvermogen ik eigenlijk heb. Stiekem weet ik dus ook, dat het mij dit keer gewoon gaat lukken!

Zoveel gegroeid in één jaar

Ik durf niet eens te bedenken hoe mijn leven er nu uit zou zien als ik destijds niet voor Bell Coaching had gekozen. Fysiek, maar vooral mentaal! Ik had van tevoren überhaupt nooit kunnen denken hoe ontzéttend veel ik in één jaar tijd zou leren en groeien. Er wordt vaak niet beseft dat het niet alleen om voeding en training gaat, maar dat vooral de mentale coaching zo enorm veel invloed heeft. Er is altijd een oorzaak waarom iemand problemen heeft met voeding, niet kan stoppen met roken of een alles-of-niets gedachtegang heeft.

Alleen als die oorzaak wordt aangepakt, kun je ook een duurzaam en blijvend resultaat behalen. Op deze manier creëer je een basis waar je de rest van je leven profijt van zult hebben en waar je altijd op kunt terugvallen!  Dit vind ik echt een héél sterk punt van Bell Coaching!

Een ander sterk punt van Bell Coaching is het teamgevoel! Er wordt maandelijks een teamuitje georganiseerd waar je aan kunt deelnemen, er wordt een kerstborrel gegeven en er is een besloten Facebook groep waar je lid van kunt worden. Op deze manier heb je altijd het gevoel dat je het samen doet en je er nooit alleen voor staat. Dit alles bij elkaar heeft ervoor gezorgd dat de keus om voor Bell Coaching te kiezen, de beste beslissing is geweest die ik ooit heb kunnen maken!

 

Meer weten over online coaching?

Carlo Kapojos

Over de Coach

Mijn doel is om fitness zo simpel mogelijk voor je te maken, zodat het je dagelijks leven ondersteunt en niet in de weg staat. Daarvoor baseer ik mijn aanpak altijd op wetenschap, praktijkervaring en wat uiteindelijk het beste werkt voor jou als persoon.

Bekijk meer resultaten

>