fbpx

Lean Schieving

Vanuit persoonlijke interesse en een topsport verleden was ik al een aantal jaren actief bezig met fitness voordat ik mij 2 jaar geleden bij Richard aansloot. Ik vond dat ik zelf aardig wat kennis had opgebouwd door de jaren heen (lees: uit de populaire magazines en websites) omtrent training en voeding en dat ik qua fysiek ook aardig lekker bezig was. Echter vond ik het toch tijd om het serieuzer te nemen omdat ik ook ambitieus had om naar een concreet wedstrijd doel toe te werken.

Zo kwam ik binnen:

 

Via Instagram kwam ik een aantal atleten tegen die al onder begeleiding van verschillende coaches werkten en heb ik het een en andere uitgevraagd. En na een 1e interactie met Richard wist ik eigenlijk dat dit het voor mij moest zijn. Zelf ben ik namelijk wetenschappelijk geschoold en ik ben enorm fan van een goed onderbouwd plan op basis van bewezen onderzoeken en wetenschappelijke artikelen.

Qua online coaching had ik wel de nodige twijfels of het wellicht niet wat onpersoonlijk zou worden. Het blijft toch een relatie op basis van de e-mail. Echter bleek al snel dat we door de maandelijkse teammeetings en de vele contactmomenten via e-mails, waarin we van alles deelden zowel prive als fitness focust, een goede band hebben opgebouwd die totaal niet onpersoonlijk aanvoelt. Ik zie Richard ook echt als een mental coach die met mij een compleet proces is aangegaan en niet alleen als een fysieke coach. Het is het totale plaatje aan facetten die meegenomen worden die voor mij een enorme waarde hebben als client.

Afgelopen maart was het eindelijk zover en heb ik na een periode van 2 jaar begeleiding het podium kunnen betreden. Gedurende het traject heeft Richard mij enorm ondersteund met uiteraard een wedstrijdvoorbereiding maar vooral het managen van stress wat niet eenvoudig is met mijn leven.

Ik heb namelijk een eigen bedrijf (The Leann), ik ben directeur van een online marketingbureau, heb 2 prachtige dochters en als klap op de vuurpijl was mijn vrouw Nicky ook in voorbereiding voor dezelfde wedstrijd. Richard voelde hierbij heel goed aan wat wij en ikzelf nodig hadden. Soms was dit een schop onder je kont maar vaak een luisterend oor en een mentale sparrings sessie over het proces.

Het resultaat mocht er in ieder geval wezen:

 

Hoe gek het ook klinkt. Eigenlijk begint Richard zijn begeleiding nu pas echt. Het proces na een wedstrijd is extreem moeilijk aangezien mijn doel is weggevallen en mijn gevoel nu zegt van geniet van het leven en vooral van veel eten. Echter is mijn lijf zo uitgeput dat ik het al het overbodige op zou nemen als vet met als gevolg dat ik tientallen kilo’s aan zou komen.

Door een goed rebound plan ben ik inmiddels een week na de show maar +0.5kg zwaarder dan op het podium ondanks een verdubbeling in het aantal calorieën dat ik per dag mag eten. Langzaam bouwen we weer naar een gezonde hormoonhuishouding om vanuit daar weer door te pakken.  Gaat dit vanzelf?! Hell No! Maar met een partner die in hetzelfde proces zit en Richard die ons beide ondersteund in het proces komen we er zeker goed en zonder kleerscheuren uit.

Dit maakt het coaching traject van Bell Coaching echt uniek aangezien er atleten om mij heen enorme eetproblemen hebben opgelopen zonder nazorg en extreem zijn aangekomen. Een wedstijd is leuk en enorm gaaf maar je lijf en mentale staat wordt nooit uit het oog verloren,

Inmiddels zijn Richard en ik de planning aan het maken hoe we het restant van 2019 en wedstrijdseizoen 2020 aan gaan vliegen omdat de 1e wedstrijd en het hele traject naar veel meer smaakt!

Mocht jij ambitieus hebben om je fysiek naar een hoger niveau te tillen dan wel een concreet doel als een wedstrijd hebben dan zou ik Richard altijd aanraden als coach omdat hij durft in te grijpen waar nodig en absoluut verder kijkt dan je fysiek alleen. Ook je lifestyle en met name slaap en stress worden streng in de gaten gehouden zodat je ook in het dagelijkse leven een stuk beter voor de dag komt. Je gezondheid staat op 1! Eigenlijk heeft het mij veel meer gebracht dan ik initieel rekening mee gehouden had. Ik denk dat ik als persoon ook enorm gegroeid ben en zelfs mijn productiviteit in het dagelijks leven enorm toegenomen is.

Richard Bell

Over de Coach

Eigenaar Bell Coaching. Ik coach zowel nationaal als internationaal cliënten met maar 1 doel: maximaal resultaat, waarbij jij ook alle tools aanleert om dit levenslang vol te houden.

Mijn kracht ligt in het combineren van optimale progressie met intensieve mentale coaching, om jou in elk aspect van je leven te ontwikkelen. Daarnaast verzorg ik zowel nationaal als internationaal opleidingen voor professionals, seminars en clinics.

Bekijk meer resultaten

>