fbpx

Romana

Ik ben bij Bell Coaching uitgekomen, doordat ik de Instagram-pagina al een tijdje volgde. Hier werden toffe resultaten gedeeld en dat wilde ik ook!

In de jaren voorafgaand deed ik maar wat in de gym en trainde ik zonder plan. Toen ik nog een stressvolle baan had, besloot ik mijzelf in het diepe te gooien en startte ik met Crossfit. Hier kwam ik weer in aanraking met Powerliften en al snel werd dit mijn grote nieuwe liefde. Ik wilde hier beter in worden, maar dan had ik wel écht goede coaching nodig.

Regelmatig had ik via de Bell Coaching website diverse blogs gelezen. De kwaliteit van deze content maakte dat ik overtuigd raakte, want ik wilde alleen maar toegang tot nóg meer waardevolle informatie!

Vorig jaar was er een korte periode waarin niet-leden ook toegang kregen tot de Bell Academy. Het werd mij duidelijk dat coaching vanuit Bell echt een package deal is: niet alleen fysiek gains maken, maar ook zeker gains maken qua kennis over krachtsport. In december vorig jaar maakte ik de keuze: ik ga starten met de coaching vanuit Bell Coaching.

Het was voor mij al direct duidelijk met welke coach ik samen wilde gaan werken: Laura! Ik zocht namelijk een coach die snapte dat je op plantaardige voeding ook megasterk kan worden én ik wilde graag een vrouwelijke coach. Tijdens ons kennismakingsgesprek was al snel duidelijk dat we een match waren.

Tijdens de prep naar de Odin Powerlifting Cup liep mijn revalidatie traject voor een heup- (en later knieblessure) de powerlifting programmering parallel.

Deze programmering werd regelmatig bijgesteld en Laura is ook aanwezig geweest bij diverse afspraken met mijn fysiotherapeut Ruben van Riel. Ik vond het ook superfijn om tijdens deze revalidatie mijn frustraties van dit proces zonder filter te kunnen delen met Laura. Naast de dingen die in de gym gebeuren, bespreken we ook juist de dingen die daar buiten gebeuren.

Denk hierbij aan allerlei vormen van stressoren (zoals werkdruk en slaapkwaliteitc.). Na enkele weken werd ik me ervan bewust hoe belangrijk stressmanagement is op kracht- en spierontwikkeling en kon ik actief met deze kennis aan de slag. Concreet betekent dat ik onder andere mijn slaapkwaliteit en duur dagelijks bijhoud.

De coaching vanuit Laura zorgt ervoor dat ik structuur heb in mijn workouts. Zonder programmering doe ik namelijk maar wat en ga ik ook te snel te zwaar in intensiteit. De prep duurde 22 weken en ik heb maar 1 korte deload gehad in verband met een korte vakantie. We hebben dus week na week progressie kunnen boeken, zonder dat ik écht moest deloaden.

In de paar werken voor de meet merkte ik dat ik heel veel druk op mijzelf aan het leggen was. Ik moest van mijzelf hoe dan ook een NK-kwalificatie binnen halen. Dit bezorgde me zoveel onnodige stress dat we ervoor hadden gekozen om vooral een leuke wedstrijd te hebben. Deze mindshift gaf me veel rust, dus minder stress. Wat natuurlijk ook weer goed is voor het herstel en gains ;).

Op de dag van de meet zelf was Laura er bij en dat heb ik als heel prettig ervaren. Op die manier kon ik echt mijn focus houden bij het liften zelf in plaats van me druk te maken om allerlei kleine dingen. Ik ben namelijk echt een vergiet onder stress (“Waar is mijn bril?”, “Waar is mijn waterfles?”)!

We overlegden iedere beurt en het was te merken dat we hierin echt op 1 lijn lagen. Ik ben ontzettend trots op mijn behaalde resultaten op de meet (125 kg squat, 70 kg bench en 150 kg deadlift.). Daarnaast heb ik alle beurten gehaald én heb ik pijnvrij kunnen squatten! De focus voor de komende maanden is het bouwen van spiermassa, om vervolgens in het najaar van 2023 weer een powerlift meet te draaien.

Bell Coaching heeft niet alleen bijgedragen aan mijn powerlift resultaten, maar heeft ook bijgedragen aan mijn carrière switch. De passie voor krachtsport heeft mij ook aangestoken en daarom heb ik onlangs mijn kantoorbaan verlaten voor een carrière in de fitness branche. Ik geef onder andere groepslessen én ik werk sinds kort als Personal Trainer.

We zijn nog maar een jaar bezig met coaching en ik kan niet wachten op de volgende jaren! Je bent nog niet van me af Laura 😉

Meer weten over onze online coaching? Klik dan hier.

Online Coaching

Behaal je fysieke en mentale doelen met behulp van wetenschappelijk onderbouwde methodes die afgestemd worden op jouw leven.

Laura Vogel

Over de Coach

Het mooiste aan mijn werk is om samen met jou een passend plan op te stellen. Voor jouw persoonlijke doel en om te werken aan fysieke en mentale gains!

Bekijk meer resultaten

>